Un noi de 16 anys ha estat ferit greu després de rebre una punyalada al cap amb un matxet a Madrid. Els fets han tingut lloc aquest dilluns al vespre en una plaça del districte d’Arganzuela de la capital, i l’adolescent ha estat traslladat en urgència a l’hospital 12 de Octubre on continua ingressat. La Brigada Provincial d’Informació de la Policia Nacional s’ha fet càrrec del cas, que investiguen com una revenja entre bandes juvenils.

Fugia d’altres dos joves

L'agressió ha tingut lloc passades les vuit del vespre d'aquest 6 de febrer a la plaça de Rutilio Gaci. Segons ha avançat El País, el noi fugia d'altres dos joves que li perseguien, un d'ells armat amb un ganivet de grans dimensions. Segons el testimoni d'una cambrera d'un dels bars propers, el noi hauria intentat dissuadir els seus perseguidors assegurant-los que ell "no tenia res a veure". No obstant això, els presumptes agressors no van dubtar a atacar-lo violentament amb el matxet, causant-li ferides al cap i en una mà.

A aquelles hores a la plaça hi havia molta gent, i ràpidament van trucar als serveis d’emergència informant-los de l’ocorregut. Els sanitaris del SAMUR desplaçats a l’escena van estabilitzar el menor, qui havia rebut fins a tres punyalades, i el van traslladar amb urgència a l’hospital, on continua ingressat greu amb una possible fractura al crani, però no es tem per la seva vida.

Trifulga entre bandes juvenils

Poc després també van arribar diverses patrulles de la Policia Nacional. A hores d'ara els investigadors tenen totes les possibilitats obertes, però la hipòtesi amb més pes és la d'una revenja entre bandes juvenils, tant per l'arma utilitzada com per l'edat dels implicats.

Des del novembre de 2021 que Madrid té implementat un pla antibandes amb l'objectiu de frenar la criminalitat, tan estesa a la ciutat, i Arganzuela és un dels districtes inclosos en aquest projecte. Segons les dates compartides per la Delegació del Govern, actualment hi ha 800 joves involucrats en algun tipus de banda a la Comunitat de Madrid.