Commoció a Châteauvilain, un petit poble a l'est de França, a uns 60 quilòmetres de la ciutat de Lió. Un matrimoni, un enginyer de 58 anys i una treballadora a domicili de 52, han estat brutalment assassinats a trets pel seu fill, de 15 anys, que després va calar foc a la casa. L'adolescent, després del crim, va fugir i ha estat durant sis dies en parador desconegut fins que la gendarmeria l'ha pogut localitzar i detenir a la ciutat de Montpeller, tal com ha informat en un comunicat la Fiscalia de Grenoble.

Mata els seus pares i cala foc a la casa familiar

Els fets van tenir lloc el passat dilluns, 27 de novembre, al domicili familiar de Châteauvilain. Els bombers van anar a apagar l'incendi a l'habitatge i, en extingir les flames, van trobar els dos cadàvers pràcticament carbonitzats. Tot i que en un primer moment es va pensar que podia tractar-se d'un tràgic incendi fortuït, els resultats de l'autòpsia van demostrar que havien mort assassinats. Tots dos presentaven ferides de bala al cap i un d'ells també al tòrax, motiu pel qual la gendarmeria de Grenoble ho va començar a investigar com un homicidi.

Els agents van intentar contactar amb els dos fills del matrimoni que també vivien a la casa. Amb el gran, de 17 anys, hi van poder parlar ràpidament. Segons detalla L'Indépendant, havia marxat el vespre anterior cap a Lió, on està estudiant. En canvi, amb el petit, de 15 anys, no hi havia manera de contactar i estava desaparegut. Els investigadors van comprovar les càmeres de seguretat de la zona i van veure com la nit de l'incendi el cotxe de la parella, un Citroën Picasso, marxava amb un home al volant que coincidia amb les característiques físiques de l'adolescent. Poc després, van trobar el vehicle abandonat i danyat a Drôme, a uns quaranta quilòmetres.

Des d'aleshores, el menor, que pateix de forma greu la malaltia de Lyme i estudia a casa, no havia deixat cap rastre ni havia fet servir el seu telèfon mòbil o les seves targetes de crèdit. No ha estat fins aquest dissabte, després de sis dies sense tenir cap notícia sobre el seu parador, que ha pogut ser localitzat a Montpeller. El noi ha estat detingut i posat a disposició judicial. Mentrestant, malgrat que es dona per fet que els dos cadàvers són els dels seus pares, s'estan fent proves per confirmar-ho al 100%, ja que els cadàvers estaven molt carbonitzats després de l'incendi.