Darrere d'una aparent filosofia d'harmonia i equilibri s'ocultava una tèrbola trama de segrestos, prostitució i tràfic de persones. La policia francesa ha detingut a París el líder i fundador de l'agrupació de ioga tàntric Federació Atman Ioga, Gregorian Bivolaru, de 71 anys i origen romanès, acusat de ser el responsable d'una xarxa d'explotació sexual que feia servir aquesta organització com a tapadora i reclam per a dones, no només a França, sinó arreu del món. Bivolaru estava en crida i cerca des del 2017, investigat també pels delictes de violació, segrest i abusos a gran escala; juntament amb el líder del grup, la policia ha detingut 40 persones més

Segons el que han esbrinat els investigadors, aquest grup hauria forçat diverses dones, fins a 60, a mantenir relacions sexuals amb Bivolaru, així com amb altres membres del grup, arribant fins i tot a retenir-les en una casa aïllada per violar-les. Durant l'operació que la policia francesa va dur a terme dimarts passat, van poder alliberar una vintena de dones segrestades, víctimes dels abusos sexuals del gurú Bivolaru i els seus adeptes. 

Escoles de ioga tàntric per tot el món 

Federació Atman Ioga està present en diverses ciutats de fins a 31 països, també a Barcelona. Ofereixen classes de ioga tàntric, una pràctica que combina "sexualitat, meditació i espiritualitat". Aquesta organització, però, és considerada com una secta per la seva estructura de "caràcter mafiós i de proxenetisme". Amb l'oferiment de tallers espirituals o cursos de ioga o feminisme, els integrants del grup captaven dones les quals, només arribar a les instal·lacions, eren obligades a fotografiar-se despullades i, si volien participar d'aquestes activitats, havien de mantenir relacions sexuals amb Bivolaru. 

Segons han explicat a Radio France Internationale (RFI), moltes de les víctimes eren obligades a treballar com a massatgistes eròtiques o en clubs de striptease, i algunes, fins i tot, van haver de rodar pel·lícules pornogràfiques. La defensa de Gregorian Bivolaru ha negat aquestes acusacions, i ha assegurat que el gurú ha estat víctima d'un "complot polític".