Un noi de 13 anys ha apunyalat la mare de la seva nòvia, de 12, després que la nena li demanés com a represàlia per haver estat castigada sense mòbil. Segons ha avançat l'ABC, el nen els hauria picat al timbre, i quan la mare li va obrir la porta la va atacar amb un ganivet, causant-li greus ferides a la cara i l'esquena.

L'incident ha tingut lloc el passat dijous 26 de gener al voltant de dos quarts de nou del vespre al número 6 del carrer del Maravedí, situat al districte madrileny de Carabanchel. Els serveis d'emergència van rebre una trucada en la qual una dona explicava que la seva veïna havia estat apunyalada. Diverses patrulles de la Policia Nacional i de la Municipal, així com una ambulància del SUMMA 112 es van desplaçar fins a l'escena.

Apunyalada a la cara i a l’esquena 

En arribar els sanitaris van atendre la víctima, una dona de 40 anys, que presentava diverses ferides d’arma blanca als llavis, a les orelles i a l’esquena, i la van traslladar a l’Hospital 12 de Octubre amb diagnòstic reservat. Mentrestant, els agents van interrogar la dona que havia donat l’avís, i ella els va explicar que el noi l’havia atacat al replà de casa seva amb un ganivet.

La policia va rastrejar la zona fins que van trobar el presumpte agressor. En identificar-lo va quedar patent que es tractava del nòvio de la filla de la víctima. El van interrogar i, segons el seu relat, va ser la pròpia filla de la dona apunyalada la que li va demanar fer-li mal a la seva mare. El motiu era que havia estat castigada sense poder utilitzar el mòbil, per la qual cosa la nena va decidir prendre represàlies.

No poden ser ni detinguts ni imputats

Malgrat la gravetat de les accions dels dos menors, la policia no els pot detenir ni arrestar a causa de la seva edat; així, queden emparats per la llei del menor, segons la qual només poden ser perseguits per la justícia les persones que hagin complert els 14 anys. Per tant, tampoc se’ls pot imputar. La policia també està investigant si el nen té connexions amb bandes juvenils, però a hores d’ara no se l’ha relacionat amb cap organització.

La responsabilitat dels fets recauria en els pares, però només en l’àmbit civil. És a dir, haurien de pagar una possible sanció econòmica a mode d’indemnització, però tampoc se’ls pot condemnar per la via penal. D’aquesta manera, els dos menors estan supervisats per la policia després d’haver estat entregats als seus pares, i s’està investigant el seu àmbit familiar.