El xicot d'una dona assassinada fa anys per la Noelia de Mingo ha decidit trencar el seu silenci després dels nous intents d'homicidi d'aquesta doctora a Madrid. "Ja vaig preveure que tornaria a passar", comenta indignat.

Noelia de Mingo va assassinar a Leila El Oumari

L'any 2003 la doctora Noelia de Mingo va assassinar a Leila El Ouamari a la Fundació Jiménez Díaz y Alberca i, en el moment dels fets, Fernando Alberca, la parella de la dona morta, va explicar que abans del crim ja havia donat senyals que alguna cosa no anava bé, però ningú va fer cas fins que ja va ser massa tard.

Noelia de Mingo / EFE

Noelia de Mingo va assassinar a Leila El Ouamari el 2003 i el dilluns ha estat detinguda per intentar matar a tres persones més a El Molar (Madrid) / EFE

La doctora Mingo tenia esquizofrènia, paranoia i al·lucinacions

La Leila no va ser l'única dona que va matar i de fet, va apunyalar nou persones, tres de les quals van morir. Noelia de Mingo tenia problemes mentals, concretament esquizofrènia, paranoia i al·lucinacions i, per aquest mateix motiu, i va estar ingressada deu anys en un hospital psiquiàtric fins que el 2017 va sortir en llibertat: segons els informes, ja no hi havia perill de què intentés matar a ningú ni fer-se mal a ella mateixa, ja que "teòricament", ja tenia controlada l'esquizofrènia.

Detinguda per apunyalar tres persones en un supermercat d'El Molar

Així doncs, l'any 2017 la Noelia es va traslladar fins a El Molar, un petit poble de Madrid, sota la custòdia de la seva mare, una dona de 77 anys. A més, havia de fer-se controls psiquiàtrics cada 15 dies i notificar en tot moment qualsevol empitjorament dels seus problemes mentals. No obstant això, contra els pronòstics dels metges del centre, el dilluns va ser detinguda per apunyalar tres persones en un supermercat del poble.

"Sento una profunda tristesa perquè és inevitable recordar tot el que va passar, però d'altra banda, també tinc un sentiment d'indignació i impotència perquè el 2017, quan va sortir en llibertat sota custòdia familiar de la mare, els familiars de les víctimes ja vem advertir que podia tornar a intentar matar", explica Alberca a NIUS.

L'home ha aprofitat l'ocasió per explicar que està convençut que el que havia passat es podria haver evitat: " Recordo haver dit públicament que, en deixar-la en llibertat, ningú estava pensant en els drets dels veïns d'El Molar, que qualsevol dia sortirà de casa i es posaria a donar punyalades una altra vegada, i així ha passat. Encara sort que aquesta vegada no hi ha hagut víctimes mortals, encara que una de les ferides segueix molt greu".

Pensa que totes les morts es podrien haver evitat

Però no només pensa que es podria haver evitat aquests apunyalaments recents, sinó també els assassinats del 2003, ja que la seva parella i altres companys de feina van alertar que la doctora De Mingo no estava bé psicològicament i els costava entendre per què no la feien fora de la feina. De fet, la Leilah, una de les seves víctimes, deia que tenia por que li fes mal a algun pacient i, finalment, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint i la va matar.

"Ho torno a repetir ara: la ingressaran de nou en un psiquiàtric i en un temps tornarà a sortir i intentarà matar algú, perquè la Noelia de Mingo, quan es descompensa no tira una figureta de porcellana a casa seva, ella apunyala gent", conclou el Fernando.