Noelia de Mingo, exdoctora de la Fundació Jiménez Díaz de Madrid, on va matar tres persones l'any 2003, ha acceptat ara una condemna de 33 anys d'internament en un centre psiquiàtric. Aquesta pena arriba després que l'any 2021 ataqués i apunyalés dues dones en un supermercat del municipi madrileny d'El Molar. Les víctimes, una caixera i la propietària de l'establiment, van quedar ferides amb un ganivet de 20 centímetres, una d'elles amb una punyalada molt greu al pit. De Mingo va ser acusada de dues temptatives d'homicidi, i va ingressar de manera forçosa a la unitat de Psiquiatria de l'Hospital Infanta Sofia de San Sebastián de los Reyes. 

Les dues acusacions particulars demanaven per a De Mingo 15 anys de presó per a cada temptativa, però l'advocat de l'exdoctora va demanar el seu internament en un psiquiàtric; cal recordar que De Mingo pateix esquizofrènia paranoide, una malaltia que va provocar que, segons l'escrit de la defensa, "la percepció i l'enteniment de la realitat estiguin greument alterats" al moment d'atacar les dues víctimes, fet que "limitava les seves capacitats intel·lectuals i volitives". Per altra banda, la condemnada haurà de pagar 110.000 i 50.000 euros de compensació respectivament a cadascuna de les víctimes. 

Va assassinar tres persones fa 20 anys 

L'apunyalament de les dues treballadores de supermercat no va ser la primera vegada que Noelia de Mingo atacava algú. De fet, l'any 2003, quan van començar els seus problemes psicològics, va matar tres persones a la Fundació Jiménez Díaz, on treballava. La primera de les seves víctimes va ser la seva companya Leila El Ouamari, de 27 anys, a la qual va apunyalar. Tot seguit, va dirigir-se a una pacient de 77 anys i la va acabar matant. Fins que no va ser retinguda, Noelia de Mingo va atacar a totes les persones que es trobava al seu camí, tres de les quals van morir. 

En aquell moment va ser acusada de tres delictes d'assassinat, quatre de temptativa d'homicidi i un delicte de lesions greus, i va ser condemnada a 25 anys de reclusió en un centre psiquiàtric. Va sortir en llibertat l'any 2017, però, per decisió de l'Audiència Provincial de Madrid, que la va deixar sota custòdia familiar. Després de quatre anys, el 20 de setembre del 2021, va tenir un altre brot que la va impulsar a intentar matar les dues dones.