Els preus del mercat immobiliari estan disparats i a moltes persones els resulta un autèntic martiri el fet de trobar una casa o un pis per comprar a un preu moderat i raonable. I és que donar amb la que ha de ser la casa dels teus somnis és molt complicat, però no necessàriament has de gastar els teus estalvis en ella. Existeixen altres espais, molt més exòtics i privats, que estan a la venda pel mateix preu que es paga de lloguer a Barcelona. Segur que mai no t'havies plantejat comprar una illa, però amb aquesta llista i els seus preus, potser te'l penses dues vegades.

En l'actualitat, pràcticament qualsevol part del planeta pot ser comprada i habitada, i les illes no anaven a ser menys. No parlem d'illes com les Balears o les Canàries, sinó de petits illots deshabitats i situats en enclavaments paradisíacs, on les aigües cristal·lines, les palmeres i els peixos serien els teus únics veïns. Encara que és cert que estan perdudes al mig del mar, i realitzar la mudança seria una mica complicat, el seu preu convida a, com menys, somiar amb una vida allunyada del soroll i l'estrès de la ciutat.

Les illes més barates costen menys que un pis a Barcelona

Quants pisos espaiosos pots comprar a Barcelona per 140.000 euros? El més gran que hi ha per aquest preu en Idealista és un pis de 66 m2 . No obstant això, per només 3.000 euros més (és a dir, 143.000 euros) pots adquirir una meravellosa illa privada de 40.500 metres,2 al mig de la costa caribenya de Belize. Parlem de l'illa de Cockroach Bay, que compta amb una platja totalment desenvolupada i un port, però també amb aigües cristal·lines i vegetació salvatge.

Cockroach Bay Belice illa Venta
L'illa de Cockroach Bay, a Belize, està a la venda per aproximadament 143.000 euros / Private Islands Inc

Una altra illa que l'agència Private Islands Inc té a la venda pel mateix preu, i que s'ubica també a les aigües de somni caribenyes, es troba a la regió Bocas del Toro, a Panamà. Es tracta d'una illa d'uns 37.500 m2 que, a més d'estar envoltada de cristal·lines aigües, també ofereix vistes de muntanya. S'hi pot arribar mitjançant un viatge en ferri d'uns 40 minuts.

Illa Panmestressa Venda
Aquesta illa de la costa de Panamà està a la venda per uns 143.000 euros. / Private Islands Inc

Si apugem una mica els preus, continuem trobant illes privades que costen molt menys que un pis a les grans ciutats espanyoles. Per exemple, per 178.000 euros, tenim l'illa Deadman Caye, d'uns 2.800 m,2 que l'agència Private Islands Inc té al seu catàleg per aquest mòdic preu. Una altra illa situada a les costes del mateix país, una mica més gran i, conseqüentment, més cara, és l'illa Spider Caye, que amb 3.970 m,2 costa uns 203.000 euros.

Spider Caye Belice Venta
L'illa de Spider Caye, també a Belize, té un preu molt raonable en comparació amb alguns pisos / Private Islands Inc

Si ets de temperatures més fredes, no et preocupis, perquè també hi ha illes privades en aigües més fredes esperant un comprador que les adquireixi pel mateix preu que una casa a Espanya. Per 160.000 euros, pots comprar una illa de 8.070 m2 situada als Estats Units, en l'estat d'Alaska. Es tracta de l'illa Spuhn, que està envoltada per un entorn natural de blaves aigües i alts arbres, molt tranquil i, sobretot, deshabitat.

Illa Spuhn Alaska
L'illa de Spuhn, a Alaska

Una altra opció per als amants del fred i la neu és l'illa de Calf, a la regió canadenca de Nova Escòcia. Aquesta illa, que val menys de 160.000 euros (concretament, costa uns 157.700.000 euros) i mesura uns 105.000 m,2 està esperant que algú vingui a habitar-la. L'agència confirma que el seu ambient és "tan tranquil com un llac".

Illa Calf Nova Escòcia Canada
L'illa de Calf, a Nova Escòcia (Canada) costa menys de 160.000 i ofereix tranquil·litat per a tota la vida / Private Island Inc