Un influencer canadenc s'ha fet viral després de publicar un emotiu vídeo en un restaurant. Zachery Dereniowski, conegut per la seva faceta de coach motivacional i els seus actes solidaris, que mostra a les xarxes socials, es va dirigir en aquest cas a un restaurant de cuina veneçolana, en el qual va demanar un got d'aigua, al·legant que s'havia deixat la cartera a casa. Davant de l'amabilitat del cambrer, decideix deixar una propina que ha emocionat els seus més de sis milions de seguidors.

El 'no tiquet' viral que emociona TikTok

En el vídeo, que va compartir en TikTok, on ja ha superat els dos milions de reproduccions i els 5.000 "m'agrada", comença entrant al local, un restaurant veneçolà al Canadà, i s'adreça directament al cambrer, que resulta ser el propietari de l'establiment. Li explica que s'ha deixat la cartera a casa i li demana si de moment pot demanar-li un got d'aigua, ja que no pot pagar-se el menjar. Uns minuts més tard li torna a preguntar si pot servir-li una arepa -plat típic veneçolà- o entrepà i es compromet a tornar per pagar-lo en mitja hora.

Viral tiktok propina

El jove influencer ha emocionat a les xarxes pel seu gest / TikTok

Lluny de sospitar o desconfiar, l'home li contesta que sí, sense dubtar, "sense problema", li diu i li pregunta que si li agrada el picant i li recomana un dels seus plats, que ell considera dels millors. Dereniowski contesta que sí, i espera el seu menjar, mentre continua parlant amb l'encarregat del local, intentant desxifrar el motiu que li havia portat a confiar que li pagaria sense cap garantia i la resposta és, simplement, que li ha semblat que tenia cara de bona persona i que es fiava.

Demana un got d'aigua i menjar sense pagar i deixa una propina increïble

Mentre grava d'incògnit, li continua fent el petit interrogatori amb final feliç, en el qual s'interessa per quina és la part més difícil de tenir el seu propi local i ser l'encarregat d'aquest. I llavors ve la part més dramàtica, quan l'amo explica que el lloguer és caríssim i que veu molta gent que ve a menjar al seu local plorant desesperadament per la seva situació econòmica. Però els pròxims segons capgiren la història i el coach influencer li comença a revelar el secret.

Recapitula i li explica que li havia demanat un entrepà sense poder pagar-lo i detalla que havia decidit donar a la primera persona que digués que sí 500 dòlars canadencs, uns 360 euros al canvi, i se'ls treu de la cartera per donar-los-hi directament, en efectiu. Davant del gest, l'encarregat del local dubta per si és una broma i finalment els accepta entre paraules d'agraïment i emoció continguda, mentre el tiktoker li diu: "Ets una persona amable i sorprenent".

El vídeo amb l'emotiu gest es va fer viral i anava acompanyat d'una descripció que busca recaptar fons per "difondre la bondat i ajudar a les persones que ho necessiten", una cosa que fa amb freqüència, tal com mostra el seu perfil, en el que segueix el modus operandi i repeteix aquest tipus d'accions solidàries en establiments del país i que sempre reben comentaris com: "Cada vegada que sents que l'esperança s'esvaeix, veus un acte de bondat i saps que aquest món té molt a donar i l'esperança brilla més".