Novetats del crim de la Nerea Añel: investigaran la zona on va morir la desapareguda de 26 anys per saber si la va matar el seu nòvio, una hipòtesi que els policies veuen molt clara, tot i que ell ho nega.

La Nerea Añel va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Ourense

Els fets es remunten el gener del 2020 quan la Nerea Añel, una jove de 26 anys, va desaparèixer misteriosament al barri de Covadonga d'Ourense. La denuncia per desaparició no es va posar fins a principis de febrer i, des de llavors, van començar a buscar-la i a demanar col·laboració ciutadana amb una foto de la dona i una petita descripció, animant a tothom que en tingués alguna pista, que ho comuniqués a la Policia.

Després de vuit mesos després, el 16 de setembre del 2020, van trobar restes òssies a Os Muíños, un poble fantasma a pocs quilòmetres d'on va ser vista per última vegada la Nerea. Després d'analitzar l'ADN dels ossos, la pitjor de les hipòtesis es va complir: pertanyien a la Nerea Añel, la jove que va desaparèixer en estranyes circumstàncies.

 Julio González Sierra, l'etern sospitós d'aquest crim

El presumpte autor dels fets és el Julio González Sierra, conegut popularment com "El Julito" que era la parella de la Nerea i que actualment està a la presó, però per uns fets que no tenen res a veure amb el crim d'aquesta noia.

Encara que tot apunta que es tracta d'un assassinat per violència masclista, hi ha altres línies d'investigació obertes i no descarten que es tracti d'una mort accidental. L'estat de descomposició en què va ser trobat el cos dificulta enormement saber com va morir. L'autòpsia va determinar que havia patit una mort violenta, tot i que aquesta era compatible amb una caiguda accidental.

Nerea Añel

Nerea Añel va desaparèixer fa gairebé dos anys a Ourense i més tard van trobar el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta: investiguen el seu nòvio com a presumpte autor dels fets / Arxiu

El Julito assegura que no estava al lloc dels fets quan la Nerea va morir. Segons la seva versió dels fets, el 15 de gener es va veure amb la Nerea en un hotel, però que quan van sortir van agafar direccions oposades perquè havien assaltat un taxista que els va recollir quan van anar a comprar drogues.

El Julito maltractava la Nerea i la va agredir dies abans de la desaparició

El Julito és una persona molt perillosa i, de fet, fonts properes a la víctima asseguren que l'home era un maltractador i que la Nerea era víctima de violència masclista i, de fet, la va agredir dies abans de la desaparició, uns fets que es tindran en compte a l'hora de jutjar el cas. Per si no fos poc, el Julio va mentir a les declaracions, les quals van ser molt contradictòries.

La jutgessa ordena la reconstrucció dels fets

Per esbrinar què va passar el dia del crim, la jutgessa instructora ha demanat que s'inspeccioni el riu on va morir i que, a més a més, es faci una reconstrucció dels fets per esbrinar més detalls i esclarir els fets. De moment, el principal sospitós de la seva mort i desaparició és el Julito, però caldrà esperar que se celebri el judici per saber si és culpable o no.