Busquen la Camila, una nena desapareguda a Caldes de Montbui (Vallès Oriental). A ElCaso.cat, ens vam entrevistar amb el pare de la menor que ens va explicar la seva versió dels fets sobre aquest segrest, que és ben diferent de la de la mare, que assegura que el seu exmarit és un maltractador que ha amenaçat de mort i que ha abusat sexualment de la Camila.

Camila Rebecca Quezada Sldorkevich

Tal com vam avançar a aquest mitjà, el cas de la desaparició de la Camila Rebecca Quezada Sldorkevich es tracta d'un nou cas de sostracció parental. El pare i la mare de la Camila es van divorciar el 2017 i, al llarg d'aquests anys, han passat per diferents processos judicials, ja que la dona ha denunciat en reiterades vegades al pare de la menor per presumptes maltractaments tant a ella com a la nena.

Camila y su padre / ElCaso

El pare de la nena demana col·laboració ciutadana per recuperar la seva filla, segrestada, presumptament, per la seva pròpia mare a Rússia / Cedida

També va acusar el pare de la nena d'abusar sexualment de la menor i, per aquests motius els jutges li van interposar dues ordres d'allunyament que, segons explica el pare a ElCaso.cat, va complir en tot moment tot i considerar-les injustes.

La psicòloga denunciada i sancionada per l'informe dels abusos

La mare de la menor ha fet una entrevista a la televisió russa on assegura que el seu exmarit abusa sexualment de la seva filla i que la Camila li va explicar a la psicòloga que el seu pare li tocava els genitals i que miraven pel·lícules porno. La mare de la nena també explica que ell violava la menor i que es masturbava davant seu. L'home, a causa de la gravetat de les acusacions, va decidir denunciar a la psicòloga que va fer l'informe, que ell assegura que és fals.

La madre de la niña desaparecida

La mare de la nena desapareguda a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) explica en una entrevista a la televisió russa que és víctima de maltractament i que el pare viola a la nena

La psicòloga ha de fer un curs d'ètica i deontologia

A ElCaso.cat hem tingut accés a un document del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya on s'explica que li han obert un expedient disciplinari per falta greu a la psicòloga que va fer l'informe dels presumptes abusos sexuals a la menor, ja que algunes de les proves que presenta a l'informe com, per exemple, dibuixos que fa la nena, "no tenen evidència científica" per demostrar aquests presumptes abusos, segons recull el document, on s'obliga la psicòloga a fer un curs d'ètica i deontologia i a estar dues setmanes en suspensió de feina i salari.

La mare diu que el seu ex ha amenaçat la Camila de mort

La mare de la menor, abans de presumptament segrestar la seva pròpia filla i marxar a Rússia, va obrir un compte de Go Fund Me on assegura que els metges i els informes psicològics diuen que la seva filla menor ha estat abusada pel seu propi pare i demana diners per pagar les despeses judicials. Ja ha recaptat més de 2.500 euros  i diu que "la nena té una por terrible al seu pare i que, segons la nena, ell ha dit que la mataria", un fet que no ha pogut demostrar legalment.

Els informes psicològics i judicials a favor del pare

De fet, segons els informes psicològics judicials als quals ha tingut accés aquest mitjà es mostren indicis que la mare hauria estat instrumentalitzant la seva filla per posar-la en contra el pare i, a més, recomanen que la nena recuperi el règim de visites amb el seu progenitor, el qual està capacitat per cuidar de la seva filla.

Vídeo de la mare agredint l'avi i el pare de la nena

La dona explica que el pare de la Camila és un maltractador, però a ElCaso.cat, hem tingut accés a un vídeo gravat quan la Camila tenia dos anys on es mostra com ella comença a mossegar a l'avi de la menor i a agredir al seu exmarit, que ho grava tot. A més, les denúncies que ha presentat per aquests presumptes maltractaments, han estat arxivades per falta de proves. 

La nena està a Rússia amb la seva mare des del 8 d'agost

Així doncs, presumptament, la dona ha segrestat la seva pròpia filla i, segons explica el pare de la menor a ElCaso.cat, aquest dimecres li han confirmat que es troba a Rússia des del 8 d'agost. Recordem que l'home la va anar a buscar el 31 d'agost a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) per començar el règim de visites de la custòdia compartida i que quan va arribar, va veure que no hi havia ningú a la casa i, després de setmanes intentant-la localitzar sense èxit, des de SOS Desaparecidos van difondre una foto demanant col·laboració ciutadana.

A ElCaso.cat hem intentat contactar amb la mare de la Camila

A ElCaso.cat ens hem intentat posar en contacte amb la mare de la Camila perquè ens expliqui la seva versió dels fets, però des que SOS Desaparecidos va emetre l'alerta de la desaparició, ha desactivat totes les seves xarxes socials i, per tant, no hem aconseguit parlar amb ella. No obstant això, gràcies als informes judicials presentats pel pare, hem pogut comprovar que hi ha moltes incongruències entre els fets que ella explica.

També hem contactat amb la psicòloga que ha fet l'informe dels presumptes abusos sexuals, però no ha volgut fer declaracions. Qualsevol persona que tingui alguna pista sobre la Camila, que immediatament truqui a Emergències 112.