Busquen la Camila, una nena de 6 anys de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) segrestada per la seva mare. A ElCaso.cat hem parlat amb el pare de la nena que ens ha explicat la seva versió dels fets.

Camila Rebecca Quezada Sldorkevic

A la Camila Rebecca Quezada Sldorkevich se li va perdre el rastre el 31 d'agost a Caldes de Montbui: mesura 1,16 metres, és de complexió normal, té el cabell fosc i llarg i els ulls marrons verdosos. La Camila té doble nacionalitat: el seu pare és xilè i la seva mare russa i, segons ha pogut saber ElCaso.cat, sospiten que podria estar a Rússia.

Una denúncia per violència de gènere arxivada

Tot va començar el 2017, quan els pares de la nena es van separar i ell va demanar la custòdia compartida, però la seva exdona s'hi va negar. A més, el va denunciar per violència de gènere, tot i que aquesta denúncia es va acabar arxivant per falta de proves.

Així doncs, van acordar que a partir del juny 2020, la custòdia que fins aquell moment la tenia la mare, passaria a ser compartida. Les coses es van començar a torçar a partir del març del 2020 quan va esclatar la pandèmia del coronavirus i el confinament.

 

La Camila va fer la quarentena a casa la mare i, quan els casos van començar a abaixar, el pare li va demanar de tornar a veure la seva filla. Va ser en aquell moment quan la mare de la nena el va denunciar per, presumptament, abusar sexualment de la Camila.

Informe per abusos sexuals a la menor: la psicòloga sancionada

Una psicòloga va fer un informe dient que la menor era víctima d'abusos sexuals, fet que segons el pare no és cert i la va denunciar. Des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya van sancionar a la psicòloga amb 15 dies d'inhabilitació i la realització d'un curs d'ètica i deontologia, ja que consideren que ha comès una falta greu en la realització de l'informe de la menor en els articles 6, 33 i 35 del Codi deontològic de la professió.

Després d'això, la dona va continuar interposant diverses denúncies cap al seu exmarit i, per aquest mateix motiu, li van donar una altra ordre d'allunyament que finalitzava el 31 d'agost d'aquest any i, a partir d'aquest dia, la custòdia passaria a ser compartida.

Sustracción parental / Cedida

El pare de la Camila i la seva filla / Cedida

Què diuen els informes judicials?

Durant tot aquest procés, des dels jutjats van fer diversos informes psicològics a la nena. A ElCaso.cat, hem tingut accés a aquests informes, on s'explica que la mare de la menor presenta signes d'haver interferit directament a la Camila per posicionar-la contra el pare i que el conflicte judicial entre els seus pares "posa a la petita en una situació de vulnerabilitat emocional" i recomanaven que reprengués les visites amb el seu pare, tot i que anteriorment hi havia un informe psicològic extrajudicial on s'explicava que, presumptament, el pare abusava sexualment de la menor, informe pel qual van sancionar a la psicòloga que el va realitzar.

Sospiten que està a Rússia

Quan el 31 d'agost el pare va anar a buscar a la nena a casa la mare a Caldes de Montbui, es va trobar que no hi havia ningú al seu interior i va posar una denúncia als Mossos d'Esquadra per un presumpte cas de sostracció parental. L'home ha aprofitat l'ocasió per explicar que sospita que tant la mare com la nena estan a Rússia, ja que la dona s'ha canviat el número de telèfon per un rus i que va anar al consultat a fer-li el passaport de la nena sense el permís del seu pare.

La mare assegura que és víctima de violència masclista

Segons explica el pare a ElCaso.cat, tots els informes judicials s'han posicionat a favor seu i les denuncies per presumptes maltractaments han estat arxivades per falta de proves. La versió de la mare és completament diferent i assegura que el sistema judicial li ha fallat i que és una víctima de violència masclista desprotegida, motiu pel qual hauria fugit al seu país d'origen.