A poc a poc Girona va tornant a la normalitat després del greu incident d’aquesta passada nit al pati interior de la Casa de Cultura de Girona. Quatre dels cinc ferits greus rebran l’alta durant les properes hores. Quedarà ingressada la nena de cinc anys que va resultar ferida en l’explosió, que tot i que està greu evoluciona favorablement. Segons detalla el departament de Salut, la nena està ingressada a la planta de Pediatria de l'Hospital Trueta de Girona en observació.

El seu estat ha passat a ser menys greu i la seva vida no corre perill. La resta de ferits són un home de 31 anys que ja ha rebut l'alta, una dona de 47 que ha estat operada d'urgència i que en les hores vinents rebrà l'alta, i dos nens, un de 10 anys i l'altre de 12, que també deixaran el Trueta aviat.

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’explosió, que es va originar cap a tres quarts de vuit del vespre quan es feien uns experiments amb nitrogen en el marc de la Nit de la Ciència. En l’explosió van resultar ferides divuit persones i deu d'elles eren menors. La ferida de més gravetat va ser una nena de cinc anys.

El Departament de Salut ha informat que l'Hospital Josep Trueta està atenent quatre de les persones més afectades per l'explosió i que totes estan evolucionant "favorablement". Durant la sessió s’estava manipulant un bidó amb nitrogen líquid quan hi ha hagut l'explosió, les causes de la qual no han transcendit. 

Dani Jiménez investigarà els fets

El conegut divulgador científic Dani Jiménez, responsable de l’activitat, també ha assegurat que ha obert una investigació. "En els més de 20 anys que realitzem experiments en públic per divulgar la ciència mai s'ha produït cap mena d'incident", ha afirmat. S’ha posat a disposició tant "de les autoritats per esclarir els fets" com dels "ferits i les seves famílies per qualsevol cosa que puguin necessitar". L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat en declaracions als mitjans que l'activitat estava organitzada per la Universitat de Girona, i que quan ha tingut lloc l'explosió hi havia "moltes persones" al pati del recinte, entre 200 i 300, asseguren des d’Interior.