Una nena de 4 anys ha mort aquest diumenge després que la seva germana, de només 3, la disparés amb una pistola que havia trobat abandonada en una habitació. Els pares i altres familiars es trobaven a l’interior de l’immoble de Houston, Texas (Estats Units) quan va ocórrer la tragèdia, però havien deixat que les dues germanes juguessin soles, sense supervisió. En sentir el tret van anar corrent, i van trobar la petita sense senyals de vida.

El sheriff del comtat de Harris, Ed González, ha dit en un comunicat que les nenes eren en una habitació de casa seva, al carrer Bammel North Houston Nord, quan la petita va trobar la pistola i, jugant amb ella, se li va disparar, matant la germana gairebé en l’acte. Els familiars van avisar ràpidament als serveis d’emergència, però els sanitaris no van poder fer res per reanimar la nena, que havia entrat en parada cardiorespiratòria abans que arribessin.

Sense supervisió i amb accés a l’arma  

Els pares havien convidat alguns familiars a sopar, i havien deixat que les nenes s'entretinguessin elles soles mentre els adults es posaven al dia. Es van adonar massa tard, però, que el pare havia deixat la seva pistola, per la qual té llicència, carregada sobre la tauleta de nit de la seva habitació. A més, tampoc portava el fiador, la qual cosa hauria pogut evitar el trist desenllaç.

Al voltant de les vuit del vespre, hora local, van sentir un únic tret provinent de l’habitació on jugaven les germanes. Van acudir corrent, i es van trobar amb la filla de 3 anys, pistola en mà, i l’altra, de 4, tendida a terra. “La nena de 3 anys va accedir a la pistola semiautomàtica ja carregada. Els familiars van trobar la germana gran sense senyals de vida després de sentir el tret”, ha explicat el sheriff.

L'Oficina del Fiscal del Districte del Comtat de Harris haurà de decidir els pròxims dies si el pare o altre dels adults que es trobaven al domicili hauran d'enfrontar-se a càrrecs, basant-se en la investigació policial que a hores d'ara es troba a la fase preliminar.