Els pares d’una nena de 3 anys estan terriblement desolats. La seva filla ha mort i no saben que ha passat. La petita va ingressar a l’Hospital d’Alta Resolució d’Écija, a Sevilla, per fer-se una petita operació sense gravetat com l’extirpació de les amígdales, però al cap d’uns dies va acabar perdent la vida. La família no es pot creure tot el que estan vivint i ja estan estudiant emprendre accions legals contra el centre hospitalari per una presumpta conducta de negligència mèdica.

La menor va rebre una intervenció quirúrgica el passat 19 de setembre per eliminar-li la hipertròfia d’amígdala i adenoide que patia i que li impedia respirar amb normalitat. El que col·loquialment es coneix com operar-se els carnots. Es tracta d’una patologia bastant comuna i que molts nens de la seva edat s’han d’operar. En el seu cas, però, res va sortir bé. Segons l’advocat Fernando Osuna, per començar se la va operar sense haver-li fet cap analítica prèvia.

La nena va començar a empitjorar després de l’operació i va acabar morint

La nena va ser donada d’alta poques hores després de l’operació i “sense la corresponent revisió per part del responsable de la intervenció quirúrgica”. L’endemà els pares la van haver de tornar a portar a Urgències perquè “no es trobava gaire bé i no podia prendre els antibiòtics per via oral”. Els metges li van receptar paracetamol en supositoris i la van enviar cap a casa. Els pares la van tornar a portar a l’hospital el 23 de setembre, quatre dies després de l’operació, perquè “no parlava, tenia febre, estava pàl·lida i no tragava”. De nou la van enviar cap a casa.

Aquella mateixa matinada del 24 de setembre van haver de tornar al centre hospitalari. Aquesta vegada la nena ja estava inconscient. Va arribar en “aturada cardiorespiratòria després d’haver patit una hemorràgia al seu domicili”. Els metges li van detectar un “xoc hipovolèmic postoperatori”. Tot i la gravetat de la situació, no va ser traslladada a l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla fins tres hores més tard. Ja era massa tard i la petita va acabar morint. Ara, els seus pares estan estudiant denuncia l’Hospital d’Alta Resolució d’Écija per un possible delicte d’homicidi per imprudència.