Els estudiants de l’escola de secundària Lake Weir de Summerfield (Florida) segurament van pensar que els havia tocat la loteria. I és que una de les alumnes, que queda sense identificar, va arribar un bon dia al centre i va començar a repartir diners entre els companys.

L’adolescent, de 14 anys, va robar uns 10.000 euros de la caixa forta de la seva àvia i va decidir distribuir l’efectiu entre la resta d’estudiants de Lake Weir. La policia del Comtat de Marion va se alertada sobre els fets al voltant de dos quarts de quatre del passat 20 d’octubre, i es van desplaçar a l’institut. Després de registrar la motxilla de la nena, van trobar 2.587 dòlars (uns 2.600 euros) que van entregar a l’oficial de l’escola.

Va obrir la caixa forta amb un tornavís

Els investigadors van començar a interrogar a l'adolescent per tractar d'esbrinar com havia aconseguit els diners. D'acord amb la primera versió, l'efectiu provenia d'un altre estudiant que li ho havia donat perquè ho repartís entre els companys.

No satisfets amb les seves explicacions, la policia va continuar amb l’interrogatori, fins que la nena va admetre que els diners eren de la seva àvia. Segons va explicar, havia forçat la caixa forta  amb un tornavís i s’havia guardat els diners. Ja a l’escola, es va posar a repartir el botí en sumes de 200, 400 i 700 dòlars.

Jason Jacobs, director de l’escola, va transmetre als pares l’ocorregut i els hi va demanar col·laboració per recuperar l’efectiu. “Si volguessin parlar amb els seus fills, i si han rebut diners de l’estudiant, lliurin-li-ho als nostres oficials de recursos escolars”, va demanar. “No hi haurà conseqüències per tornar els diners”, hi va afegir. Alguns estudiants van tornar els diners immediatament, portant entre 200 i 500 dòlars per cap.

Eren els estalvis de l’àvia

Tant els oficials de l’escola com els de la policia estan intentant per tots els medis recuperar els diners que, segons recull el Mirror, representaven gairebé la meitat dels estalvis de l’àvia de la nena, qui acabava de vendre la seva casa.

Per ara s’han pogut recobrar 3.287 dòlars (uns 3.336 euros). L’adolescent s’enfronta a càrrecs de delicte greu per robatori, i es troba detinguda amb fiança de 2.000 dòlars.