Uns suports trencats i vent. Aquestes semblen les causes inicials i provisionals de l'accident que s'ha produït aquest dimarts 16 de maig a Sant Julià de Vilatorta (Osona). Segons ha pogut saber ElCaso.cat, una nena d'11 anys ha estat ingressada a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona després que una porteria d'una pista li caigués al cap. Pel que sembla, i tal com confirmen fonts policials, la petita estava jugant amb els seus amics al carrer de Sant Ponç, al costat de les piscines municipals, quan una de les porteries va desenganxar-se dels ancoratges i va colpejar-la amb força.

Els equips d'emergències van rebre un avís aquest dimarts a les 19.05 hores que una nena estava ferida perquè li havia caigut un objecte de grans dimensions al cap. Immediatament, els facultatius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van traslladar-se amb tres dotacions i un helicòpter medicalitzat la va portar fins a l'Hospital Sant Pau de Barcelona en estat greu. També van desplaçar-se efectius dels Mossos d'Esquadra fins al lloc. Segons ha pogut saber aquest mitjà de fonts policials, la menor d'11 anys pateix un traumatisme craniencefàlic i continua ingressada al centre mèdic de la capital catalana.

Investigació oberta: el vent com a possible causa

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació al respecte per esclarir les causes de l'accident. Especialment perquè les ancoratges van cedir i la porteria de la pista municipal li va caure a sobre a la nena. Tanmateix, en aquests moments es desconeix si el fort i moderat vent que ha bufat a la zona aquests dies ha estat el culpable d'aquest incident o si els suports estaven deteriorats prèviament. Tot i que fonts de la zona apunten que el primer cas és més que probable, per les ventades registrades a principis de setmana a Sant Julià de Vilatorta.