Nova tragèdia per armes de foc en un col·legi dels Estats Units. Un nen de tan sols sis anys ha atacat una de les seves professores i ha disparat contra ella ferint-la greument. La mestra, de 30 anys, ha estat hospitalitzada d’urgència i es troba lluitant per la seva vida. L’incident ha tingut lloc a l’escola Richneck Elementary School de la localitat de Newport News, a l’estat de Virgínia.

Els fets van ocórrer al voltant de dos quarts de sis de la tarda, hora local, d'aquest divendres 6 de gener. Segons el cap de la policia de Newport News, Steve Drew, el tiroteig no ha estat accidental. El menor ha estat traslladat a dependències policials per interrogar-lo i tractar d'esbrinar com un nen de tan curta edat ha aconseguit fer-se amb una pistola.

Per la seva part, l'alcalde de la ciutat, Phillip Jones, ha assegurat en una roda de premsa que implementarà mesures per evitar una situació com aquesta en el futur: "Hi haurà un informe complet de què ha passat i vetllarem per fer els passos i tenir les polítiques adequades perquè això no torni a passar".

Els detectors de metall no estaven activats

Els centres escolars de l’estat de Virgínia tenen detectors de metall a les portes d’entrada per evitar que es pugui accedir a les escoles amb armes de foc. No obstant això, els detectors del Richneck Elementary School estaven desactivats el dia de l’incident; aparentment, només s’activen en ocasions puntuals en comptes d’estar en funcionament durant tota la jornada escolar. Respecte a això, el responsable educatiu del centre, George Parker, ha lamentat no poder controlar l’accés de les armes i advoca per “mantenir-les fora de les mans dels nostres joves”.

La investigació continua oberta per esclarir els motius del tiroteig. Cap altre professor o alumne ha resultat ferit durant l'incident, i les portes del col·legi romandran tancades el dilluns vinent.