Un nen d'11 anys mor durant una excursió de l'escola en ofegar-se a l'embassament d'A Fervenza, a Mazaricos, A Coruña. Se li va perdre la pista i va aparèixer el seu cos poc després.

Un nen d'11 anys mor ofegat a l'embassament d'A Fervenza

Sobre dos quarts d'una d'aquest migdia, la Guàrdia Civil ha rebut un avís de desaparició d'un nen d'11 anys.

Formava part d'un grup d'escolars que estaven d'excursió a l'embassament d'A Fervenza, a A Coruña, i mentre es banyava se li va perdre la pista.

Al llac s'han desplaçat diversos efectius de Salvament Martítimo, Gardacostas de Galícia, els bombers de Santa Comba, el GES de Muros, Protecció Civil de Mazaricos i la Guàrdia Civil, així com sanitaris d'Emerxencias Galicia que han portat un helicòpter medicalitzat.

Una excursió d'escola acaba en tragèdia

Poc després ha aparegut el cos del menor, a qui el personal mèdic li ha realitzat les maniobres de reanimació sense èxit.

Després de la certificació de la seva mort, la Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies dels fets.

Embassament llac cascada / Arxiu|Arxivament PxHere

En una excursió de l'escola, un nen ha desaparegut a l'aigua i el seu cos ha estat trobat sense vida / Arxiu PxHere

Segons detalla La Voz de Galicia, el nen, d'11 anys, estava en sisè de primària en l'escola Fogar de Carballo, que havia organitzat una excursió per fer activitats d'aigua.

Després d'una ruta en piragua, un grup de menors ha decidit donar-se un bany a l'embassament i el menor ha trepitjat una zona profunda, un pou d'uns sis metres, en el qual ha quedat atrapat.

Menors ofegats en l'última setmana

Des del govern de Carballo han mostrat la seva consternació pel succeït a les xarxes socials: "Estem consternats per la notícia de la mort d'un escolar carballés. En nom de tota la corporació volem fer arribar les condolences i solidaritat del poble de Carballo a la família del petit, tot i saber que no hi ha consol possible".

És el quart ofegament de menors de la setmana, el tercer mortal, després de la mort d'un noi de 14 anys que nedava al riu Segre de Lleida, i la d'un altre adolescent de 13 anys, ofegat a la localitat de Gallur, a Saragossa.