Un alumne de l'Institut Julio Prieto Nespereira de Ourense (Galícia) ha mort després de caure-li una paret de l'edifici a sobre. El noi, d'uns 13 anys, cursava tercer d'ESO al centre del barri de O Ventiún. Diferents dotacions de bombers, Policia Local i Nacional, així com ambulàncies es van traslladar fins al lloc dels fets una vegada van rebre l'avís, cap a les dues de la tarda d'aquest dimecres.

El mur es va precipitar sobre el menor quan sortia de classe d'Educació Física. La paret que va caure separava la zona de les taquilles de la de les dutxes del vestuari. El jove va morir després de quedar atrapat amb un company seu que es trobava en aquell moment amb ell. Aquest últim va resultar ferit, amb lesions al turmell i va ser derivat d'emergència a l'hospital.

Caiguda del mur

L'edifici, conegut com el sisè institut de Ourense, és una infraestructura de formigó. Entre les aules integrades en dos edificis allargats i interconnectats s'imparteixen les classes d'ESO, Batxillerat i diverses disciplines de Formació Professional (FP). Tot i l'antiguitat de l'habitatge, es desconeixen les causes que van provocar la caiguda del mur que va matar al menor de 13 anys i va ferir a un altre alumne.

La policia ha obert una investigació per donar a conèixer les causes de l'incident mortal a l'institut gallec. No obstant això, tot i que els alumnes no van percebre en cap moment l'estat en el que es trobava la paret, a la porta de l'institut, segons ha narrat La Voz de Galicia, alguns han narrat que "estava malament, al tocar-lo es movia".

Molts van córrer

Poc abans de les dues de la tarda se sentia un soroll que procedia dels vestuaris de l'institut. En escoltar-lo, molts estudiants, que finalitzaven en aquells moments la seva jornada educativa, van córrer cap a fora de l'edifici. A aquesta hora també hi havia diferents pares a les portes del centre per recollir els seus fills.

"Alguns nois van escapar miraculosament, perquè van començar a córrer", van assegurar alguns pares i mares que han narrat els fets tant a mitjans locals com a xarxes socials. Aquest tràgic succés al sisè institut d'Ourense va provocar un allau de condolences, especialment dels polítics gallecs. Com el president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, que va parlar de "consternació dolorosa" en referència a la mort de l'adolescent i va donar el seu condol als seus companys, amics i familiars, així com a tota la comunitat educativa.