Polèmica a les portes d'una escola de la Dreta de l'Eixample, a Barcelona, amb l'entrada en un carreró. Un nen, alumne d'infantil, s'ha punxat amb una xeringa en sortir de l'Escola de la Concepció i ha hagut de ser portat a un centre mèdic proper i d'allà a l'Hospital de Sant Pau. El petit va resultar ferit aquest dimecres a la tarda quan sortia del centre educatiu amb l'objecte, utilitzat molt probablement per injectar-se droga, que hi havia en una jardinera, segons ha avançat betevé. No és el primer cop que hi ha problemes al Passatge de les Escoles, en no haver-hi habitatges a prop i quedar solitari durant la nit, la qual cosa fomenta els mals usos.

Fins ara, que es tingui coneixement, només hi havia restes de brutícia i males olors, com si haguessin pixat la nit anterior, a l'entrada de l'escola que es troba a aquest passatge. Però, ara, l'infant ha patit un dels mals usos, relacionats amb la drogoaddicció, que suposadament succeïxen al carreró quan ell dorm. La presidenta de l'AFA del centre, Ester Segarra, ha explicat al mitjà citat que el nen va ser atès aquest mateix dimecres a la tarda en un centre d'atenció primària de referència i després a l'Hospital de Sant Pau. Se li va extreure sang i es van activar els protocols mèdics, però no ha necessitat medicació arran de l'incident.

Quan cau la nit i els perills pels nens

Els passatges de l'escola, en forma de T, són una font de sorolls, brutícia i on s'amaguen tots aquells que, pel que sembla, volen consumir algun tipus d'estupefaent o per altres usos pels quals no volen ser vistos per la població general. Allà és ben fàcil, atès que quan tanca l'escola i el mercat que hi ha al costat queden en una illa sense cap bloc de pisos residencials ni veïns que els hi puguin recriminar la seva actitud. Segons afirmen des de l'AFA és un risc i provoca sensació d'inseguretat a les famílies, per la qual cosa demanen accions urgents a l'Ajuntament de Barcelona.