Agents de la Policia Local de Rota, a Cadis, han rescatat un nen de 8 anys que aquesta passada nit s’havia escapat de casa mentre els seus pares dormien per anar a jugar al parc de boles d’un conegut establiment de menjar ràpid. Els progenitors s’han adonat que el menor havia marxat quan han rebut l’avís dels policies municipals, que l’havien trobat en aquest equipament infantil vestit amb pijama, descalç i amb una manteta que havia agafat abans de sortir per no passar fred.

El nen de 8 anys ha marxat de casa mentre els pares dormien per anar a jugar a un parc de boles

Segons han pogut saber els policies, el nen havia marxat de casa durant la nit mentre els seus pares estaven dormint a la seva habitació. El menor ha sortit per la porta sense fer gaire soroll perquè no el detectessin i ha baixat al carrer per anar cap a un Burger King que hi ha a pocs metres del domicili. Allà ha pogut ficar-se dins el parc de boles que hi havia a l’exterior de l’establiment a l’aire lliure, un dels llocs preferits del nen i on més es diverteix.

Cap a les 7.20 hores del matí, una persona que ha vist el nen a l’interior del parc infantil ha trucat a la Policia Local de Rota per advertir-los. Diversos agents s’han desplaçat fins al lloc i han trobat el menor jugant al parc infantil amb el pijama posat, sense sabates i amb una manta que havia agafat abans de sortir. Els agents han aconseguit localitzar els pares ràpidament gràcies a la col·laboració ciutadana i els progenitors no han trigat gaire temps a arribar-hi per retrobar-se amb el seu fill.

Què fer si un fill s’escapa de casa?

Un dels pitjors malsons que pot tenir un pare és que el seu fill s’escapi de casa. El més important és mantenir el cap fred i intentar trobar-lo com més aviat millor, pensant quins són els seus llocs preferits o a on es podria amagar. També cal denunciar la desaparició ràpidament i informar-ne els familiars i amics, que poden ajudar a trobar-lo amb més facilitat. Un cop aparegui, cal parlar amb ell tranquil·lament sobre què ha passat perquè no es repeteixi i fer-ho sense que hi hagi persones al davant.