Un nen de 12 anys ha apunyalat una companya de classe, de la mateixa edat i els dos amb nacionalitat espanyola, aquest dilluns a l'institut Rubió i Ors de l'Hospitalet de Llobregat. La nena va ser ferida fins a sis vegades amb un ganivet de cuina de grans dimensions, i va ser traslladada d'urgència a l'Hospital Sant Joan de Déu, on li van guarir les ferides, afortunadament de caràcter lleu. Per la seva part, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i, després de retenir l'autor de les ganivetades, l'han lliurat als seus pares

Fins a sis ganivetades per l'esquena 

La víctima va rebre totes les punyalades a la zona de l'esquena, però cap va ser de gravetat i no perilla la seva vida. L'incident va tenir lloc al voltant de les deu del matí dins d'una de les aules d'aquest centre ubicat al barri de Can Serra. Segons les primeres informacions, una professora que també era a la classe, va ser qui va reduir el nen agressor, traient-li el ganivet de les mans i evitant, així, que continués ferint la noia o que ataqués altres companys. 

L'enfrontament es va iniciar a l'exterior de l'aula, en unes escales, segons han relatat alguns testimonis, que han explicat que el nen es va acostar a la nena per l'esquena, i aprofitant que estava asseguda a terra, li va començar a donar cops amb el ganivet, per sort, sense causar-li ferides greus. Una professora que era a la zona va poder fer-se amb l'arma i retenir el jove, fins que van arribar més professors.

La nena va ser evacuada i després de ser assistida en un primer moment al mateix centre, després va ser traslladada amb ambulància. La nena també va rebre l'assistència d'una psicòloga del centre des del mateix moment dels fets. Avui, dimarts, ja ha estat donat d'alta.

 

A hores d'ara, es desconeix què va impulsar el nen a atacar la seva companya amb un ganivet. Segons el centre, el noi no tenia antecedents ni un historial de violència que pugui explicar un incident d'aquestes característiques. La víctima i el presumpte agressor cursen primer d'ESO, i el noi és inimputable, ja que és menor de 14 anys, i seguirà el curs MI-14. Els Mossos s'han fet càrrec de la instrucció del cas, que han traslladat a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Aquest matí dues patrulles de la policia catalana han reforçat la presència a la zona de l'institut, a can Serra.

Suport psicològic

Per la seva part, l'Institut Rubió i Ors ha posat a disposició d'alumnes i professors una unitat de suport psicològic, tal com indica el protocol consensuat amb els departaments d'Educació i de Benestar Social.