Un nen de dotze anys ha sembrat el pànic a la seva escola, la Virgen de la Fuensanta de la pedania La Alberca, a Múrcia, on ha acudit amb una pistola amagada a la motxilla que, en ser descoberta, ha provocat una gran tensió entre els docents i directius del centre educatiu. Finalment, tot ha acabat en un ensurt, ja que s'ha pogut comprovar que l'arma no era letal perquè no es podia disparar a causa del seu mal estat, encara que s'investiguen els motius pels quals la portava a la bossa escolar.

Un nen sembra el pànic a l'escola portant una pistola a la motxilla

Els fets es remunten a aquest dimarts al matí, quan un nen d'una classe de sisè de primària de l'escola de la pedania murciana de La Alberca, el Virgen de la Fuensanta, avisava un professor que un dels seus companys portava una pistola de veritat a la motxilla, al costat dels llibres i el material escolar. El docent va preguntar al menor acusat, de dotze anys, que va negar rotundament que carregués una arma amb les seves pertinences.

Davant de la negació, el professor va portar el nen davant de la direcció de l'escola, des d'on van trucar la mare, que va acudir immediatament. Va ser ja davant d'ella quan es va revisar el contingut de la motxilla i es va poder confirmar que, juntament amb el material i els llibres, hi havia una arma de foc, una pistola, i per això es va cridar la Policia Local de Múrcia. Una patrulla es va presentar a l'escola, que encara estava en la seva primera hora lectiva, per comprovar si l'arma era real.

Policia Local Múrcia / Europa Press

La Policia Local de Múrcia investiga els fets / Europa Press

En un primer moment, es va confirmar que la pistola era real, encara que més tard es va poder detallar que era de foguejament i estava molt deteriorada, per la qual cosa era impossible que detonés o disparés projectils reals. Tanmateix, es va poder descobrir també que el menor havia estat ensenyant l'arma fora del centre a altres alumnes dies abans de la intervenció policial, segons recull La Opinión de Múrcia, que ja havia creat una gran alerta a la petita pedania murciana en la qual ha tingut lloc aquest incident.

Expulsat de l'escola a Múrcia: l'arma era del seu pare

El mateix mitjà també ha revelat que el menor viu amb la seva família a la pedania Los Rosales i que és fill d'un home que compta amb antecedents policials per delictes contra la propietat. L'arma de foc, segons va confessar el mateix nen, era precisament del seu pare i l'havia agafat de casa seva, on presumptament era al seu abast, amb fàcil accés. Tots aquests fets estan sent investigats per la Policia Local.

Tot i això, les represàlies policials contra el petit seran nul·les, ja que, en ser menor de catorze anys, es considera una persona inimputable penalment. A més, la investigació se centra en les circumstàncies en les quals el nen va trobar la pistola amb què va acudir l'escola, que podrien suposar penalitzacions per als seus pares. Per la seva part, encara que no va arribar a amenaçar ningú a l'escola, la direcció ha decidit expulsar-lo durant uns dies, que quedarà a càrrec de la seva mare fins que pugui tornar a estudiar sisè de primària al Virgen de la Fuensanta.