Un home de 47 anys ha estat detingut per la Policia a Màlaga per la comissió d'un delicte contra els drets i deures familiars i un altre de detenció il·legal en mantenir enclaustrat i aïllat el seu fill de 10 anys durant un any en una habitació del seu domicili.

Els fets es remunten a finals d'octubre de l'any passat quan el Servei de Protecció de Menors de la Junta d'Andalusia a Màlaga es va dirigir a l'Àrea de Protecció al Menor de la Policia Adscrita advertint de les sospites sobre la situació de desprotecció per aïllament social en la qual podria trobar-se un menor d'edat.

Des d'aquell moment, es va dur a terme un estret seguiment del cas pels agents, Serveis Socials i el Servei de Protecció de Menors i, posteriorment, l'administració autonòmica va decretar el desemparament del menor i la possibilitat d'assumir la seva tutela, segons ha informat la Junta aquest divendres. Es va establir un dispositiu policial per accedir amb una ordre judicial al domicili on es trobava el menor i procedir a la seva retirada i posterior ingrés en un centre de protecció.

Les declaracions de la víctima han estat clau

El menor va manifestar que feia un any que no sortia de la seva habitació tret de per anar al bany i que dedicava la major part del seu temps a jugar a videojocs i a veure la televisió de forma constant, sense relacionar-se amb ningú. Aquestes declaracions van ser ratificades per la tieta del menor i el fill d'aquesta, qui malgrat viure al mateix domicili, van manifestar que era habitual que passessin mesos sense veure-ho; ja que romania tot el temps a la seva habitació.

D'acord amb la gravetat de les manifestacions, així com de les evidències aportades pels Serveis Socials, centres de salut i escolars afectats que confirmaven el complet enclaustrament i aïllament social del menor durant l'últim any, es va arrestar el progenitor, de nacionalitat marroquina.

L'autoritat judicial ha dictat ordre d'allunyament i prohibició de comunicar-se amb el seu fill, així com la prohibició de sortida del territori nacional i retirada del passaport. A més, es duen a terme les valoracions per determinar l'abast de l'impacte del dany emocional i fisiològic causat al menor, que continua protegit per la Junta d'Andalusia. Agents de l'Àrea de Protecció al Menor, pertanyents a la Direcció Provincial de Màlaga de la Unitat de Policia Adscrita a la Comunitat d'Andalusia, van ser els que van efectuar la detenció.

Accident laboral a Màlaga

Un home de 42 anys ha mort aquest dijous després de caure des de la teulada d'una nau a Coín (Màlaga), segons ha informat el Centre coordinador d'Emergències 112 Andalusia. Aquest servei ha rebut una petició d'auxili cap a les 14.45 hores quan el comunicant alertava que un company havia caigut des de la teulada d'una nau de fabricació de mòduls de fusta ubicada en el Polígon industrial La Inmaculada.

Agents de la Guàrdia Civil es van desplaçar al lloc i van confirmar que l'home estava molt greu i anava a ser traslladat en un helicòpter del servei d'Emergències Sanitàries 061, però va morir abans, per la qual cosa es va activar el protocol judicial.