Michael Jordan és una de les icones esportives més importants de la història del bàsquet. La llegenda nord-americana és considerat per molts experts com el millor jugador de la història de l'NBA. Recentment, el seu nom ha tornat a sortir en els mitjans de comunicació després de les seves reaccions durant el partit que va enfrontar als Charlotte Hornets, equip del qual és propietari, i els Lakers de LeBron James.

El mític número 23 es va enfadar molt en diverses jugades en les quals el seu equip no va poder defensar bé els atacs de la franquícia de Los Angeles. Les càmeres de televisió el van enfocar visiblement decebut després d'una gran jugada de Russell Westbrook, base de l'equip californià.

Malgrat això, l'equip de Jordan va acabar guanyant el partit per poc (117-114). La franquícia que dirigeix l'exjugador dels Chicago Bulls està en creixement i sembla que va a més amb cada partit que passa. Les estrelles són el base LaMelo Ball i l'aler Miles Brigdes, que van tenir una actuació molt destacada.

Michael Jordan com a icona mundial

L'exjugador va tenir una carrera llarga i destacada. Va estar jugant a l'NBA 15 temporades en què va vestir les samarretes dels Chicago Bulls (1984-1998) i dels Washington Wizards (2001-2003). Va aconseguir ser campió de la competició en sis ocasions i va ser guardonat amb el premi MVP de la temporada 5 vegades.

Va ser un dels atletes més reclamats per les marques per ser la imatge de les seves campanyes publicitàries. De fet, va arribar a treballar amb McDonald's, Coca-Cola, Wheaties, Chevrolet, Gatorade i Nike, a més de moltes altres col·laboracions. Amb l'empresa Nike continua tenint col·laboració i la seva pròpia línia de roba dins de l'entitat que continua sent un èxit rotund, vestint tots els equips de l'NBA amb el seu nom i fins i tot sent la marca principal del Paris Saint-Germian.

iot jordan twitter

El iot de Jordan / Twitter

De fet, Jordan Brand li reporta uns ingressos anuals d'uns 100 milions de dòlars, un tracte que continua sent molt beneficiós per a Nike, que factura 3.000 milions en vendes cada any pels productes que porten el cognom de la llegenda dels Chicago Bulls.

Els negocis de Michael Jordan

El negoci principal de Jordan és el de ser el propietari d'una de les 30 franquícies de l'NBA, els Charlotte Hornets. Va comprar l'equip el 2010 per uns 275 milions de dòlars i ara el valor de l'entitat ha augmentat considerablement fins a fregar els 1.000 milions. No és l'únic club esportiu en el qual ha invertit, ja que també és accionista dels Miami Marlins de la lliga de beisbol dels Estats Units.

Jordan és el propietari de dos restaurants als Estats Units, un en l'estat de Florida i un altre en la seva estimada Chicago. Es tracta d'una franquícia especialitzada als plats de carn i l'exjugador sol anar per sopar allà. Fins i tot les persones fan cua per asseure's on ho fa l'estrella quan visita el seu negoci.

La llegenda de l'NBA no perd el temps i ha decidit invertir recentment en l'empresa Gigster que es dedica a l'organització de projectes tecnològics i ha començat a treballar en diversos temes relacionats amb els eSports.

La seva última adquisició va ser un iot de 47 metres d'eslora pel qual va pagar prop de 80 milions de dòlars. Està equipat amb tota mena de comoditats, inclosa una pista de bàsquet perquè l'exjugador pugui rememorar els dies en què dominava l'NBA.