Hi ha tornat, però ara estarà un temps sense fer-ho. La falsa veterinària de Vidreres, Natàlia R. C., ha ingressat a presó i el jutjat de Santa Coloma de Farners, després de la petició que li han fet els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de la Selva Interior, ha ordenat una ordre d'allunyament d'aquesta dona de qualsevol animal durant els mesos vinents si acaba sortint de la presó. Des de 2012, la policia catalana li seguia la pista per males praxis i per haver treballat de veterinària i tenir un centre de recuperació d'animals havent estat apartada i inhabilitada pel Col·legi de Veterinaris de Girona. Ara, amb l'enduriment del Codi Penal, Natàlia R. C. ha estat detinguda per maltractament d’animal domèstic, intrusisme i estafa i ha ingressat a presó, segons han confirmat fonts judicials a ElCaso.cat.

Antecedents de males praxis amb animals

Aquesta falsa veterinària, de 50 anys i nacionalitat espanyola, amb antecedents per fets semblants -va ser condemnada a presó, però no hi va entrar- i castigada per les seves praxis pel Col·legi de Veterinaris els anys 2011, 2012 i 2015, va seguir treballant amb animals, segons van poder saber els Mossos. Tot i que va estar un temps sense activitat, els darrers mesos s'han rebut un degoteig constant de denúncies de propietaris d’animals de companyia que denunciaven la veterinària per diversos fets, sempre relacionats amb males praxis i morts estranyes dels animals.

Els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners van iniciar de nou una investigació i van localitzar una clínica veterinària, que estava clausurada, però van saber que la dona recollia els animals i se’ls enduia a casa seva, on els operava en una habitació sense les mesures higièniques pertinents, on molts dels animals agafaven infeccions de les quals alguns d’ells acabaven morint.

La investigació també va posar al descobert males praxis veterinàries i serveis que cobrava a preus econòmics amb visites a domicilis en urbanitzacions, ja que es desplaçava per oferir-los i captar clients oferint preus més baixos de l’habitual. També es va saber que utilitzava el seu domicili, a Tossa de Mar, per acollir en règim de guarderia animals domèstics, on els tenia tancats amb males condicions i amb temperatures elevadíssimes, detallen els Mossos d'Esquadra.

Ordre d'allunyament d'animals 

Quan els investigadors de la policia catalana ho van tenir tot lligat, van decidir, el dia 9 de juliol, detenir-la i entregar-la al jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que va acceptar les mesures demanades per la Fiscalia i l'ha enviat a presó. Els investigadors dels Mossos, alhora, també van demanar al magistrat que ordenés una ordre d'allunyament de qualsevol animal. Si durant els mesos entrants queda en llibertat a l'espera del judici per maltractament d’animal domèstic, intrusisme i estafa i torna a acostar-se a un animal, serà detinguda per un delicte de trencament de condemna, i per tant no serà necessària una nova investigació policial contra ella.