Nou cop contra els cultius de marihuana a Catalunya. La Policia Local de Vidreres i els Mossos d'Esquadra, amb agents de l'ABP de Santa Coloma de Farners, han aconseguit desmantellar cinc plantacions exteriors amagades entre arbres en cinc parcel·les boscoses d'aquest municipi de la Selva. L'operatiu, que va acabar amb la detenció de tres persones i la confiscació de la droga, es va dur a terme aquest passat dimarts, 9 de juliol, gràcies a la col·laboració ciutadana. Els agents municipals havien rebut un avís el dia anterior en què els explicaven que per la zona dels pantans de Can Llobet feia una forta olor de marihuana molt inusual.

Així doncs, efectius de la Policia Local de Vidreres es van desplaçar fins a la zona boscosa de la Torre de Can Llobet per a fer les comprovacions pertinents i van descobrir que, efectivament, hi havia un gran cultiu d'aquesta substància estupefaent, així com tres persones que semblaven estar cuidant la plantació. De fet, tenien un campament muntat amb una tenda de campanya amb una taula de càmping i restes de menjar, una bombona de butà connectada a uns fogons per cuinar i moltes deixalles escampades per terra.

Prop de 4.000 plantes en cinc terrenys boscosos

Davant la confirmació que en aquesta zona boscosa s'hi estava cometent una activitat il·legal, es va posar el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra i es va muntar un dispositiu, amb el suport de membres de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), per desmantellar la plantació. Els agents van localitzar fins a cinc parcel·les conreades amb un total de 3.832 plantes d’una alçada d’entre 80 centímetres i un metre. També es van localitzar dues piscines grans connectades entre elles, eines de cultiu com xerracs, pales, serres de mà, productes d’adob i mànegues d’aigua desplegades al llarg dels camps i connectades entre les piscines.  Pel que fa als tres cuidadors de la plantació, tres homes de 23, 31 i 39 anys, van ser detinguts i passaran pròximament a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

plantacio marihuana vidreres
Les plantes de marihuana estaven ocultes entre arbres al mig del bosc. / Ajuntament de Vidreres