Tres homes han resultat ferits aquest dijous durant un operatiu policial contra el tràfic de drogues a la Jonquera, a l'Alt Empordà. Es tracta de tres narcotraficants que han saltat per la finestra des d'un tercer pis en intentar fugir després de veure's sorpresos pels Mossos d'Esquadra quan anaven a registrar el seu domicili. Els fets han tingut lloc poc després de les onze del matí en un edifici al número 62 de la carretera N-II al seu pas per aquesta localitat fronterera amb França, on la policia catalana havia muntat un dispositiu contra el narcotràfic en col·laboració amb la Policia Local.

Diverses patrulles s'han apropat fins a l'immoble, on havien de registrar tres dels seus pisos perquè presumptament hi residien persones implicades en el tràfic de drogues. En veure'ls arribar, abans fins i tot que entressin, tres persones s'han llençat per la finestra del celobert des d'un dels habitatges. Els agents els han pogut trobar al primer pis. Tots ells havien resultat ferits i tenien diverses contusions. Un d'ells estava en estat greu i ha hagut de ser evacuat en helicòpter fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Un altre, amb una ferida oberta a la cama, ha estat traslladat en ambulància al mateix centre hospitalari.

Sis detinguts en l'operatiu contra el tràfic de drogues a la Jonquera

L'operatiu policial, en què també hi han participat agents de l'ARRO, s'ha saldat amb la detenció de sis persones com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, entre els quals hi ha un dels ferits en saltar per la finestra del celobert. Els altres dos, de moment, segueixen en llibertat. En els registres s'han trobat cocaïna, marihuana i heroïna. A més, han enxampat un dels narcotraficants llençant droga al mateix pati de llum on havien saltat els altres tres homes. L'operatiu era la culminació d'una investigació policial que els Mossos van començar fa mesos.