La Policia Nacional ha desmantellat a València un imaginatiu grup de narcotraficants que amagava grans quantitats de cocaïna dins de mobles que després enviaven des de Panamà amb una empresa de mudances internacionals. La investigació duta a terme per la policia espanyola ha culminat amb la detenció de cinc homes i el decomisso de 200 quilos d'aquesta droga, 550 euros en efectiu, dos vehicles i dos telèfons mòbils. Tots cinc han passat a disposició judicial, acusats d'un delicte contra la salut pública i un altre de pertinença a grup criminal. 

Intenten robar els mobles "contaminats" 

Gràcies als mecanismes de cooperació internacional, la policia espanyola va tenir coneixement de l'existència d'un enviament de mobles que, amb molta seguretat amagava un carregament de cocaïna. Segons les fonts de Panamà, els mobles formaven part d'una suposada mudança la destinació de la qual era Madrid, però primer havien de passar pel port de València on tenien previst canviar la mercaderia a un camió. No obstant això, els traficants volien recuperar la droga abans que arribés a Madrid, i van assaltar el magatzem on suposadament havien guardat els mobles a l'espera de continuar amb el trasllat. 

Els agents de la Policia Nacional van ser més ràpids, però, i van requisar els mobles abans que els delinqüents els poguessin recuperar. La nit anterior a la detenció dels sospitosos, el magatzem va patir un intent de robatori: els narcotraficants van entrar, regirant tots els mobles a la cerca dels que portaven amagats la cocaïna, però van haver de marxar amb les mans buides. Aquesta operació fallida va confirmar als agents la identitat dels sospitosos, i els van interceptar l'endemà quan intentaven fugir cap a Madrid. En total, els mobles amagaven 185 maons de cocaïna, d'un pes total de 200 quilos.