Les màfies llatines que controlaven la venda de droga a Ciutat Vella han trobat ara a l'Hospitalet de Llobregat la seva base zero, després de ser expulsats del centre de la capital.

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat en poques setmanes tres punts de venda i consum de droga al mateix carrer, al barri de Collblanc-Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat. Els Mossos busquen atacar d'arrel aquests pisos i evitar el descontrol que es va viure al Raval.

El darrer pis desmantellat en aquesta zona de la segona ciutat de Catalunya servia de punt de venda i de consum, segons els investigadors, de cocaïna. En l'escorcoll del domicili es va detenir un home, acusat d'un delicte contra la salut pública, i es van intervenir 800 euros i diversos instruments de precisió.

210430 NdP 062 RPMS F2 Mossos d'Esquadra

Imatge de l'arma simulada que els Mossos van trobar a l'interior del pis, a l'Hospitalet de Llobregat / ElCaso.cat

La investigació va arrencar al febrer, quan la policia va saber que hi havia una afluència continuada de persones que consumien droga a l'edifici, situat al carrer Rafael de Campalans. Les indagacions fetes conjuntament amb la Guàrdia Urbana van permetre determinar que al pis no només s'hi consumia droga sinó que també es venia als usuaris. L'arrestat és un home jove de nacionalitat veneçolana que no tenia antecedents i que mantenia una total discreció, passant desapercebut pels veïns.

Amb l'objectiu de no aixecar sospites, l'acusat tenia muntat un sistema que activava un llum a l'interior del pis quan picaven a l'intèrfon, reduint, així, el soroll que generava l'entrada i sortida de clients i consumidors. El passat 27, quan els investigadors van aconseguir l'autorització judicial, es va entrar al pis. A l'interior hi havia el responsable del pis, detingut, i també alguns consumidors.

El detingut, en llibertat amb càrrecs

El detingut va passar a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.

Baralles per la droga i batudes

Els Mossos d'Esquadra fa setmanes que han desplegat un pla de xoc per posar ordre en aquesta zona del barri de la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat. Una baralla a la plaça Espanyola pel control de la droga va acabar com el Rosari de l'Aurora.

Una setmana després van fer una batuda un diumenge al migdia en un bar, on s'havia iniciat la baralla set dies abans. El bar està situat al carrer d'Holanda, cantonada amb el carrer de Campalans. Paral·lelament, la policia catalana ha anat desmuntant alguns dels punts de venda i consum de droga que hi havia en aquest carrer. Fins avui, tres. I fonts policials asseguren que encara en queden.