La plaça Espanyola de l'Hospitalet de Llobregat, l'epicentre i punt més calent del barri de la Torrassa, va viure aquest diumenge al vespre una nova baralla. Si bé és un fet aïllat, si més no, amb el grau de violència que es va viure, els veïns estan farts de la inseguretat que es viu en aquest punt de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat.

Baralla pel control de la droga

Segons fonts veïnals la baralla es va iniciar per un enfrontament entre persones de nacionalitat dominicana que habiten aquesta plaça i que, alguns d'ells, estan en disputa per la venda de droga. Tal com es pot veure a les imatges, l'enfrontament va ser molt violent, amb llançaments d'ampolles, cops de puny i també puntades de peu.

Imatge de l'inici de la baralla, a la plaça Espanyola / ElCaso.cat

Durant la baralla diverses persones van resultar ferides. Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra es van desplegar a la zona, però la violència de l'enfrontament va complicar dispersar a les persones que estaven participant en la baralla.

Dos detinguts per atemptat i amenaces

Finalment es van poder detenir dues persones, tal com també es pot veure en aquest segon vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat. Un dels dos detinguts és per atemptat contra agents de l'autoritat i el segon per un presumpte delicte d'amenaces. En la detenció diversos agents van acabar per terra. Els dos arrestats són de nacionalitat dominicana.

A més dels dos detinguts, no s'han presentat denúncies de les persones agredides, un fet habitual quan qui participa de les baralles són persones que tenen més coses a amagar a explicar. La relació dels implicats en la venda de droga, que és el motiu que sembla que va iniciar la baralla, fa que molts d'ells no vulguin saber res de la policia, ni per denunciar una agressió.

Moment de la detenció de les dues persones, en un carrer proper a la plaça Espanyola de l'Hospitalet / ElCaso.cat.

Baralla amb dues persones ferides greus a Montornès

Aquest diumenge també va ser calent a Montornès. Dues persones van ser apunyalades després d'una baralla iniciada arran d'un partit de futbol entre persones subsaharianes i marroquines que es van citar per xarxes socials per estomacar-se. La baralla, que va reunir un centenar de persones a l'avinguda d'Ernest Lluch de Montornès, va acabar amb dues persones ferides greus i traslladades pel SEM a l'hospital.