Interceptada una nova narcollanxa a Catalunya. El Servei de Vigilància Duanera (SVA, per les sigles en castellà) ha agafat amb les mans al plat uns individus que estaven realitzant un desembarcament d'unes tres tones d'haixix des d'un veler als canals de Santa Margarida de Roses (Alt Empordà). La investigació va permetre destapar una xarxa de traficants que feia arribar les substàncies estupefaents fins a una casa particular de la localitat de Roses, tot això utilitzant el vaixell per traslladar-la. Els fets van produir-se la nit de dimecres a dijous, després que els investigadors tinguessin coneixement del desembarcament i el tràfic de drogues que s'anava a realitzar. Això va permetre establir un operatiu per enxampar-los quan descarregaven els cabdells de l'embarcació.

Quan els van veure van saltar a l'aigua i els van haver de rescatar

La investigació va permetre seguir el rastre a la suposada xarxa de narcotràfic que portava droga fins a les platges gironines de la Costa Brava. En gran mesura, segons ha avançat l'ACN, ho feien utilitzant els canals de Santa Margarida fins a arribar a un habitatge particular de Roses amb el veler. Per això, va activar-se l'operatiu per part del Servei de Vigilància Duanera i van esperar el desembarcament. En el moment que els tripulants van adonar-se'n de la presència dels agents d'aquest organisme pertanyent a l'Agència Tributària van saltar a l'aigua, d'on els van haver de rescatar. En total hi ha, de moment, sis persones detingudes.

Però, tot i que arribaven amb el veler fins a la casa particular de Roses, pràcticament, encara quedava el tema de la distribució. Ho feien amb diverses furgonetes, on carregaven els fardells, ja a terra ferma, per traslladar l'haixix fins a altres zones per distribuir-lo. En total el SVA ha interceptat uns 3.000 quilos d'aquesta substància estupefaent, que comporta un dels decomisos més grans dels darrers anys en desembarcaments al litoral gironí. Tanmateix, el dispositiu no està tancat i no es descarten més detencions.

L'última narcollanxa va aparèixer a Sant Pol de Mar

No és la primera vegada que arriba una narcollanxa a Catalunya els darrers mesos. De fet, l'últim cop va donar-se a Sant Pol de Mar, el passat març. La Guàrdia Civil va obrir una investigació atès que l'embarcació va aparèixer de manera misteriosa a aquesta localitat del Maresme totalment abandonada a la platja de Can Villar. Segons els primers indicis, el vehicle marítim hauria patit una avaria en dos dels tres motors quan estaven navegant per alta mar. La qual cosa hauria provocat que l'abandonessin i traspassessin la càrrega de droga a una altra llanxa per poder seguir el transport i les corrents marines l'haurien portat fins a la costa barcelonina.