La Guàrdia Civil està investigant la misteriosa aparició d'una narcollanxa a la localitat de Sant Pol de Mar, al Maresme. L'embarcació, d'uns tretze metres d'eslora i amb capacitat per a quatre persones, es va trobar abandonada a la platja de Can Villar aquest dimarts, 28 de març. Ràpidament, en rebre l'avís de la troballa, agents de la Policia Local es van desplaçar fins al lloc i van veure clarament que es tractava d'una llanxa dedicada al transport marítim de droga

La narcollanxa s'hauria espatllat a alta mar i l'haurien abandonat

Segons els primers indicis, l'embarcació hauria patit una avaria en dos dels tres motors, que haurien deixat de funcionar quan estaven navegant a alta mar. Des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar apunten que els investigadors creuen que haurien passat la càrrega de droga a una altra llanxa per poder seguir amb el transport. També haurien extret el combustible per portar-lo fins a l'altra embarcació. Posteriorment, per evitar qualsevol prova que els incriminés, els narcotraficants l'haurien intentat enfonsar sense èxit, ja que el mar l'ha acabat portant fins a la costa.

La Guàrdia Civil, que és el cos armat amb competències pels delictes comesos al mar, s'ha fet càrrec de la investigació per esclarir que va passar amb la narcollanxa, qui hi havia a bord en el moment de l'accident i quina destinació tenia quan els motors van fallar. Per la seva banda, la llanxa ha estat remolcada aquest dimecres per una embarcació de la Prefectura de Costes fins a un port proper, on ha estat posada a disposició judicial. Des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar denuncien que no és la primera vegada que es troba una narcollanxa abandonada per la zona i lamenta que el Maresme s'està convertint en una de les grans portes d'entrada d'haixix a Europa.