Els Mossos d'Esquadra investiguen un assalt violent que aquest diumenge va acabar amb un ferit i la confiscació d'una gran partida de droga sintètica al centre de Barcelona. Els fets van passar al voltant de les nou del vespre al carrer d'Aribau, a tocar de la plaça de la Universitat, i segons les primeres informacions, que estan acabant de perfilar els investigadors dels Mossos, en l'assalt es van fer servir armes de foc.

Narcoassalt a punta de pistola al centre de Barcelona

Un avís al 112 va alertar que un grup de persones amb pistoles havien accedit en un pis de l'Eixample i havien iniciat un enfrontament amb les persones que hi havia a l'interior. Es van rebre diverses trucades, també de veïns, per l'enrenou que s'havia generat al pis assaltat.

Tot sembla indicar que es tracta d'un narcoassalt, que és com la policia anomena als assalts entre bandes. Grups de narcotraficants que atraquen altres narcos per quedar-se amb la seva droga i després posar-la en circulació.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els fets van acabar amb un dels atracadors detingut, que també va resultar ferit en l'assalt, i dues persones més, també detingudes. Les dues persones que eren a l'interior del pis i que van ser víctimes de l'assalt.

El primer va ser detingut per un robatori amb violència i els altres dos per un presumpte delicte contra el tràfic de drogues. Es desconeix quants atracadors van participar en l'assalt i quants van poder escapar abans de l'arribada de la policia. Els investigadors estan segurs que en l'assalt es van fer servir armes de foc, i s'està investigant per poder-lo aclarir.

Milers de patilles i 200.000 euros en efectiu

Un cop assegurada la situació, els Mossos d'Esquadra van escorcollar el pis i van trobar-hi, segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat, gairebé deu quilos de metamfetamina, 10.000 pastilles d'aquestes drogues sintètiques i 200.000 euros en efectiu. És una confiscació d'alt nivell, pel volum de droga que s'ha pogut retirar del mercat negre.

Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta una investigació per aclarir els fets i també relacionar els tres detinguts, les dues víctimes de l'assalt violent i l'atracador, amb els grups de narcotraficants que actuen a la ciutat de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra, per evitar complicar la investigació, no han volgut aclarir les edats ni les nacionalitats dels detinguts. Si bé això, fonts no oficials han confirmat que com a mínim una de les dues bandes són de nacionalitat estrangera.

La venda i el consum d'aquest tipus de droga sintètica ha augmentat els darrers anys al centre de Barcelona. Des d'on es posa en circulació, i més a l'estiu, entre els turistes i als locals d'oci de l'Eixample i de la façana marítima de la ciutat.