Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones, dos joves, els dos de 21 anys i de nacionalitat marroquina, que el passat dimecres, 9 de novembre, van assaltar un home al mig del carrer de la Cort, a Vilafranca del Penedès. Els dos autors van agredir amb extrema violència la seva víctima, el van llençar a terra, li van propinar múltiples cops de puny al cap, arribant inclús a intentar ferir-lo amb un ganivet de grans dimensions, amb la intenció de sostreure la cadeneta d’or que portava al coll. Quan l’home era a terra, els dos lladres van escapar. La víctima, que es va poder aixecar, els va seguir, però es van poder escapar.

Després de l’alerta donada pels veïns, agents de la Policia Local de Vilafranca es van desplegar a la zona i els van poder localitzar i detenir, en un carrer a tocar, també al centre de la capital de l’Alt Penedès. Els dos joves, en veure que els policies anaven a per ells, van llençar el ganivet que portaven, d’una fulla de 33 centímetres, i van intentar escapar, tot i que van ser arrestats.

Eren coneguts de la policia. L'assalt d'aquests lladres multireincidents exprés va quedar gravat i compartit a internet, on el vídeo es va fer viral. El dia abans la Policia Local ja els havia detingut per un robatori a interior de vehicle.

Ara, a presó

Després de sortir de la comissaria, quan van quedar en llibertat tot i haver estat detinguts, va ser quan van assaltar l’home al carrer de la Cort. Els arrestats, amb 34 antecedents policials, molts d’ells per robatoris violents, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.