Pagar abans una multa no vol dir tenir una reducció de preu, al menys a partir d'ara. La Direcció General de Trànsit (DGT) ja no aplica la rebaixa del 50% per pagar els 20 dies naturals següents després de ser sancionat, el que es coneix com "aviat pagament". Les infraccions que si t'enxampen els policies i que sí continuen amb aquest descompte són l'excés de velocitat, el consum d'alcohol i drogues, no portar posat el cinturó de seguretat o utilitzar el telèfon mòbil al volant. No obstant això, encara hi ha moltes que queden exemptes. Quines són?

Carnet de conduir o inhibidors de radar, entre les que perden el descompte

La DGT, tal com explica el portal especialitzat autopista.es, també recorda que en cas de recurs o al·legació presentat després d'haver pagat la multa durant el període voluntari per fer-ho, quedarà sense efecte. A més, no es pot fraccionar o ajornar el pagament. Però, dit això, les sancions per les quals no aplica la reducció del 50% per pagar durant els primers 20 dies naturals fan referència especialment a documentació o dispositius tecnològics. Així, doncs, conduir vehicles que portin instal·lats inhibidors de radar o mecanismes que puguin interferir en el correcte funcionament dels sistemes de trànsit és la primera i una de les principals que queda exempta de la reducció de preu per "aviat pagament".

Però no dur en regla la documentació també és una de les que també ens pot deixar sense la rebaixa. Falsejar la identificació del conductor responsable d'una infracció és entre elles. Les últimes multes que queden sense descompte fan referència a infraccions a la xarxa viària. Per exemple, realitzar obres a la via sense autorització o sense senyalitzar-ho correctament, així com per no seguir les normes per les activitats industrials que afecten de manera directa a la seguretat vial, no tenen descompte per pagar abans. A més, en el cas d'interposar una al·legació, com explica el mitjà citat, si t'han posat una multa que té una rebaixa del 50% per pagar els primers 20 dies naturals després de ser notificat, perds automàticament aquesta bonificació i hauràs de pagar l'import íntegre.