Denuncien un professor per abusos sexuals a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra investiguen un docent de l'escola Sadako, al carrer de Collserola número 42, per abús sexual de menors d'edat. Tot i això, els fets haurien tingut lloc fora de l'àmbit escolar i el centre, inicialment, no havia rebut cap denúncia per part de cap alumne ni exalumne contra l'home de 63 anys que dona classe a les aules del Sadako, segons ha avançat betevé. L'acusat hauria comès les agressions en el seu entorn familiar i en voluntariats d'estiu amb infants, sense estar relacionat això amb l'activitat lectiva de l'escola. 

El cas que investiguen els Mossos d'Esquadra seria antic i hauria succeït fa més de 20 anys, fora el recinte escolar. La policia catalana investiga, tanmateix, si hi hauria més víctimes menors d'edat d'abusos sexuals. D'acord amb les informacions publicades, en el moment de tenir coneixement dels fets, la direcció de l'escola ha apartat el professor i s'ha posat en contacte amb alumnes i exalumnes a través d'un correu. Alhora, l'escola ha activat els protocols pertinents.

Cinc denuncies per abusos sexuals 

El primer en donar la veu d'alarma ha estat un familiar del professor i, després d'aquest, han arribat més casos. Ja hi ha "unes cinc denuncies" de l'entorn familiar i escolar contra el docent de 63 anys investigat per abusos sexuals a menors d'edat, segons han explicat fonts properes al cas a Europa Press. Ara per ara, també s'ha començat a interrogar possibles víctimes, tot i que els fets van succeir fa uns 20 anys i alguns "podrien haver prescrit".

El professor acusat té 63 anys i va ser tutor de quart de primària

El professor acusat d'abusos sexuals a menors, segons ha explicat el mitjà citat, va exercir de tutor de quart de primària uns quants anys. No obstant això, ara, amb 63 anys, només donava suport docent a d'altres cursos de l'escola Sadako de Barcelona, fins que el centre l'ha apartat informant els estudiants per correu electrònic.

Els docents, a més, es reuniran amb l'equip Emma de l'Hospital Vall d'Hebron de la capital catalana per "millorar les intervencions" així com per "canalitzar" derivacions i suports per a alumnes que puguin necessitar, en referència al cas que s'ha conegut aquest dilluns i d'altres incidents d'altre tipus que es puguin donar. El centre educatiu s'ha posat a disposició de les famílies.