Els Mossos d'Esquadra han detingut la parella de la dona va aparèixer morta en un pis de Balaguer amb un ganivet clavat a l'estómac aquest dimecres. El detingut és un home de 44 anys i nacionalitat espanyola, que va ser qui va alertar a la policia catalana del succés. A hores d'ara, es desconeix si l'hauria matada o la implicació que podria tenir en el crim. Aquest dijous se li ha practicat l'autòpsia a la víctima per determinar les causes de la mort i s'ha detingut la parella en trobar signes de criminalitat en el cos. El jutge ha decretat el secret d'actuacions i els Mossos segueixen investigant. 

La dona va aparèixer al llit amb una ganivetada a l'estómac

Els fets van tenir lloc en un pis del número 22 del carrer Noguera Pallaresa de la capital de la Noguera. A les 7.47 hores del matí, la parella de la víctima va alertar els cossos d'emergències de la seva mort. Segons va explicar als agents, l'home es va despertar i va trobar la dona estirada al llit amb un ganivet clavat a l'estómac i plena de sang. L'individu va assegurar que en alguna ocasió ella li havia expressat la seva intenció de suïcidar-se, precisament clavant-se un ganivet a la panxa. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació sobre la misteriosa mort, ja que la ferida podria no ser compatible amb la mort.

Els investigadors van interrogar els veïns de l'immoble per si havien sentit alguna cosa estranya durant la nit, però tots estaven dormint i ningú havia escoltat res. La policia catalana va inspeccionar l'habitatge durant tot el matí per tal de recollir proves. La víctima, una dona de 38 anys i nacionalitat espanyola, era natural del Prat de Llobregat, però ja feia uns anys que s'havia instal·lat a Balaguer. Tenia tres fills, però no residien amb ella. No consta que el detingut tingués cap antecedent per violència de gènere.

En cas de confirmar-se que ha estat ell qui l'ha matat i és un crim masclista, seria el primer del 2023 a Catalunya. Cal recordar que les dones que són víctimes de violència de gènere tenen a la seva disposició un servei d'atenció permanent al número 900 900 120. És totalment gratuït i confidencial, no deixant rastre a la factura telefònica. Això sí, cal eliminar-lo de l'historial de trucades si es fa a través del telèfon mòbil. També es pot trucar al telèfon d'emergències 112.