Els Mossos d'Esquadra investiguen una denúncia contra un monjo del Monestir de Montserrat que, presumptament, l'any 2019 va abusar sexualment d'un menor que en aquell moment tenia 17 anys.

Els Mossos investiguen un abús sexual a Montserrat

El Monestir ha fet públic aquest mateix dijous, 1 de juliol, un comunicat on explica el cas i posa de relleu que va ser ahir mateix que els Mossos d'Esquadra els van informar d'aquest cas i que s'havia obert una investigació per aclarir els fets. Des de l'abadia s'ha explicat que el monjo investigat és G.S.V.

El pare abat Josep M. Soler ha informat del cas que està en mans dels Mossos d'Esquadra a la comunitat i ha prohibit de manera absoluta exercir al monjo que està sent investigat, a l'espera de les resolucions definitives de les investigacions policials per aquest presumpte abús sexual. El pare abat també ha ordenat que mentre durin les diligències contra ell, el monjo no pugui tenir contacte amb cap menor.

Montserrat també investigarà els fets internament

El monestir de Montserrat també ha ordenat l'obertura immediata d'una investigació prèvia prevista en aquests casos pel Dret Canònic per tal de notificar els fets a la Santa Seu i determinar-ne les responsabilitats canòniques i eclesials, més enllà de les responsabilitats a escala civil i penal que puguin concloure de les investigacions policials i judicials dels Mossos d'Esquadra.

El pare abat Josep M. Soler també ha ordenat a tota la comunitat "col·laboració total i absoluta amb les autoritats policials i judicials per tal d'aclarir els fets i depurar les responsabilitats que se'n poguessin derivar", s'ha assegurat des del Monestir de Montserrat en un comunicat enviat a la premsa aquest dijous. Alhora, però, el màxim representant de Montserrat, ha demanat també "respectar sempre el dret a la presumpció d'innocència".

“Solidaritat” amb la víctima des del Monestir

Des del Monestir, mentre avancen les investigacions d'aquest nou presumpte cas d'abús sexual, s'ha volgut enviar un missatge de "solidaritat" a la víctima i "lamenten sincerament els danys que hagi pogut patir" el menor d'edat. El pare abat també ha volgut expressar el "compromís i la voluntat de lluitar contra tota mena d'abusos aplicant la normativa i els protocols previstos de manera ferma i taxativa".