Els Mossos d'Esquadra han frustrat aquesta matinada un intent de robatori en una àrea de servei de l'autopista AP-2. Els fets han tingut lloc al punt quilomètric 195, dins el terme municipal de Montblanc, quan una patrulla estava duent a terme un operatiu de prevenció de furts i robatoris a l'interior de cotxes i camions. Els agents han vist una furgoneta blanca bastant sospitosa aparcada al costat d'un tràiler. En apropar-se, han vist com dues o tres persones han sortit de sota del camió i han començat a córrer. Els policies han perdut de vista els fugitius, que s'han escapolit en la foscor, i han demanat ajuda a la comissaria de Montblanc.

La furgoneta estava plena de caixes de roba

Mentre no arribaven més agents, han comprovat les matrícules tant de la furgoneta com del camió que hi havia estacionat al seu costat. En el cas de la furgoneta, la base de dades han mostrat que s'havia denunciat el seu robatori a Barcelona el passat 30 de novembre de 2022, segons detalla el Diari de Tarragona. En escorcollar el seu interior, els policies han trobat unes 38 caixes plenes de roba d'una coneguda marca comercial. En total, les peces estaven valorades en uns 7.000 euros. En comprovar l'interior del camió, han vist que les portes del semiremolc estaven forçades i al seu interior hi havia les mateixes caixes de roba que a la furgoneta.

Els policies han alertat al camioner dels fets i li han retornat les caixes sostretes que hi havia a l'interior de la furgoneta. La patrulla de Mossos inicial i dues més que s'hi han afegit després han fet una batuda per la zona per tal de trobar les dues o tres persones que havien fugit, tot i que no les han acabat trobant. Aquest tipus de lladres que acostuma a actuar en àrees de servei de les carreteres, coneguts com a 'teloners', són bandes especialitzades que vigilen els camions estacionats. Aprofiten que el conductor ha parat a dormir o descansar i s'emporten els objectes de l'interior obrint els remolcs o tallant les lones. Posteriorment, els venen.