Els Mossos d’Esquadra han detingut una banda criminal que es dedicava a assaltar els camions estacionats en les àrees de servei de l’autovia A-2 que connecta Barcelona i Madrid, amb l’objectiu d’emportar-se les mercaderies que transportaven. El mètode que feien servir és el conegut com a ‘teloner’, i durant els sis mesos que han estat operatius es calcula que s’han fet amb un botí valorat en 571.000 euros.

La policia catalana ha pogut detenir els tres principals implicats en els furts en el marc d’un operatiu durant el qual també s’ha pogut recuperar una furgoneta robada i part de les mercaderies sostretes, així com diners en efectiu i diversos aparells electrònics. Segons fonts policials, la banda havia robat gairebé 2,5 milions de comprimits del fàrmac Rivotril de 2mg, un psicotròpic que s’utilitza per al tractament de l’epilèpsia. El grup destinava les pastilles per la venda al mercat negre i per la fabricació de la droga anomenada ‘karbuki’.  

Atracaven de manera selectiva

El modus operandi dels lladres era sempre el mateix. Actuaven de nit, aprofitant que els camioners deixaven els seus vehicles en les àrees de descans de l'A-2, en concret les de Sidamon, situat a prop de Mollerussa (Pla d'Urgell), i Jorba (Anoia). Buscaven sempre els camions amb les mercaderies més valuoses, com medicaments, material informàtic i roba de marca, i carregaven el seu botí en furgonetes robades a les quals les havien canviat prèviament la matrícula. A més, disposaven de dispositius de seguiment de vehicles i d'eines específiques per obrir els maleters dels camions.

Els Mossos van començar les investigacions el passat maig quan van ser alertats que s’havien produït diversos furts a l’A-2. En un d’aquests robatoris els lladres van arribar a agredir el conductor d’un dels camions per poder accedir a les mercaderies. Després de sis mesos d’investigacions la policia catalana ha pogut arrestar els delinqüents, acusats de tres robatoris amb força i un amb violència i intimidació; un robatori de vehicle; un delicte de falsificació de documents públics i pertinença a un grup criminal; i un delicte contra la salut pública i de tràfic il·lícit de medicaments. Per aquests delictes el jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida ha decretat l’ingrés a presó dels tres detinguts.