Els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Andreu dels Mossos d'Esquadra han demanat autorització per fer una anàlisi forense del mòbil de la nena de 15 anys que es va suïcidar al barri de Sant Andreu, a Barcelona.

Tal com ha avançat ElCaso.cat, tot i que en un primer moment els Mossos d'Esquadra van tancar el cas com un suïcidi, en no trobar cap indici de criminalitat ni participació de terceres persones, l'aparició d'un correu electrònic sospitós que va rebre la nena ha obligat la policia catalana a reobrir el cas.

Els agents del grup de persones de la Unitat d'Investigació (UI) són els que s'encarreguen d'investigar la mort de la K., la nena que el passat 19 de maig va acabar amb la seva pròpia vida.

Els Mossos ja han revisat el mòbil de la nena

Ja han tingut accés al mòbil de la nena, però ara, per seguir amb les investigacions, han demanat al jutge del cas poder fer una anàlisi forense al detall de l'aparell per tal d'esbrinar, sobretot, el correu que va rebre la nena dies després del suïcidi. El magistrat, que està al cas de les investigacions des del primer dia, haurà d'autoritzar ara a la policia catalana seguir amb les investigacions.

El correu és una de les peces claus del cas, segons els pares. La nena va rebre un correu a la bústia que feia servir per estar en contacte amb els professors i els seus companys. És un servei de Google per escoles, que tenen un correu personalitzat. La nena, ja morta, va rebre un correu en el qual l'assumpte deia "muerte" i en el cos es podia llegir "muere". Va ser enviat el 28 de maig, dies després de la mort de la nena, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

El correu va ser enviat des del compte yomitu911@gmail.com i el va rebre la K. al seu correu del servidor de l'escola, un correu acabat en @santandreu.manyanet.org. Només el seu nucli proper, companys i professors, eren coneixedors d'aquest correu.

Anàlisi a fons del mòbil per trobar pistes sobre la mort de la nena

L'anàlisi forense del mòbil de la nena servirà per seguir amb les investigacions que ja tenen en marxa els Mossos d'Esquadra per saber què va passar aquell dia 19 de maig a primera hora i què va portar a la menor d'edat a treure's la vida.

Els pares, tal com han explicat a ElCaso.cat, estan segurs que alguna cosa va portar a la seva filla a matar-se, i lamenten episodis d'assetjament anteriors i que l'escola on anava la seva filla no hagués fet res de res.

Escola SantAndreu

Imatge de l'escola del Pare Manyanet de Sant Andreu, a Barcelona, investigada pels Mossos / ElCaso.cat

Quan els agents de la Unitat d'Investigació (UI) de Sant Andreu tinguin clar el relat el posaran en coneixement del jutge i també de la Fiscalia de Menors, que seran els que s'encarregaran de decidir les properes accions a fer en la investigació del suïcidi de la nena de l'escola de Jesús, Maria i Josep, el Pare Manyanet de Sant Andreu.

El Síndic i Educació analitzen el cas del suïcidi de la nena de Barcelona

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha confirmat que també els ha arribat el cas, però no ha donat més detalls per respectar la confidencialitat. Tot i això, ha indicat que en un informe anterior hi havia una incidència relacionada amb la congregació d'aquest mateix centre i ha assegurat que no van quedar "en absolut satisfets" amb les explicacions que els van donar.

Per la seva banda, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya -de qui és responsabilitat el centre, tot i ser concertat- ha dit que la seva Unitat de Suport a l'Alumnat en situació de Violència (USAV) està investigant el cas coordinadament amb el Consorci d'Educació de Barcelona i prendrà les "accions necessàries".

El departament no tenia coneixement previ que la K. estigués patint una situació d'assetjament i revisaran totes les actuacions que es van fer amb relació a aquest cas amb el centre del Pare Manyanet de Sant Andreu.