Els Mossos d’Esquadra ja han detingut tres homes, els tres joves, dos d'ells originaris del Marroc però tots tres de nacionalitat espanyola, per la seva implicació en els incidents i aldarulls d’aquest cap de setmana a Molins de Rei, al Baix Llobregat. Segons ha pogut saber ElCaso.cat els tres detinguts són veïns de Santa Coloma de Gramenet, de Pallejà i de l'Hospitalet de Llobregat, respectivament. 

El primer, major d’edat, ha estat detingut aquesta tarda. Segons han explicat fonts de la investigació, els Mossos l’han pogut identificar gràcies a les gravacions de les càmeres de seguretat i als vídeos publicats a les xarxes socials i, en ser coneguts, han pogut ser localitzats. Es dona la circumstància, però, que el jove ja estava detingut, a les Corts, a Barcelona, per un furt. No és el primer cop que passava una estona a les garjoles dels Mossos d'Esquadra. Agents que porten la investigació dels incidents de Molins de Rei s’han desplaçat fins a la comissaria i l’han detingut, ara pels aldarulls i els incidents d'aquest cap de setmana.

 

Dos detinguts més 

El segon arrestat s’ha fet ja de nit, a Pallejà, mentre que el tercer s'ha efectuat aquest dimarts al matí a l'Hospitalet de Llobregat. Tots tres, que tenen antecedents, seran entregats al jutge de guàrdia en les hores que venen, acusats d’un delicte de danys i també d’un delicte de desordres públics. 

Els Mossos treballen per identificar a més dels joves que aquest diumenge de matinada, després d’un concert de la festa major, van fer llançaments a la policia, van fer incendis i van saquejar diversos establiments com una botiga de telefonia i un concessionari de la marca Renault. N’hi ha diversos d’identificats i s’estan fent gestions per poder-los anar detenint. 

 

Més antiavalots al carrer

Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior, ha anunciat aquest dilluns que hi haurà més presència d'efectius d'ordre públic dels Mossos d'Esquadra al carrer per combatre "episodis de violència gratuïta" com els que hi ha hagut darrerament a Manresa, Molins de Rei o Vic, tots tres incidents avançats per ElCaso.cat.

El conseller d'Interior ho ha dit en una entrevista a Betevé, on ha subratllat que aquest fenomen "relativament nou" tindrà una "resposta" de la conselleria i dels Mossos. En aquest sentit, ha recordat que ja hi ha hagut detinguts a Manresa i a Molins i ha anunciat que hi haurà més agents en esdeveniments "on es pugui intuir que hi pugui haver episodis de violència gratuïta".