Nova batuda contra els narcopisos al Raval de Barcelona. Aquest matí, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, en una investigació conjunta, han tancat tres d'aquests pisos que serveixen per vendre i també per consumir droga al centre de la ciutat. Durant el matí s'han fet entrades als tres pisos amb agents d'unitats d'intervenció, com l'ARRO, i s'han pogut recuperar els immobles i retornar-los a la seva propietat. A l'interior dels pisos s'han trobat diverses persones i deu han acabat detingudes per delictes contra la salut pública, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Tot i que l'objectiu de les intervencions no és recuperar droga -els investigadors saben que els narcopisos acumulen poca quantitat de droga, que van subministrant-la segons la necessitat, per evitar perdre-la si la policia entra al pis o ser objectiu de narco assalts-, s'ha trobat crack i també heroïna. Sí que s'han pogut intervenir 2.400 euros, segons ha explicat la policia catalana. En les entrades judicials, els investigadors dels Mossos han trobat també dos mecanismes de videovigilància que els responsables dels narcopisos havien muntat per controlar les entrades i sortides dels pisos, evitar assalts i, alhora, també procurar-se protecció en eventuals entrades policials, com les d'aquest matí.

Narcopisos Barcelona 2
Imatge d'equips de l'ARRO dels Mossos al carrer de Reina Amàlia, on hi havia dos dels tres narcopisos / GRS

Els deu detinguts, suposadament, eren les persones que gestionaven els narcopisos; els consumidors, si bé han estat identificats, no han estat detinguts. Segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, els arrestats no són els responsables màxims dels locals i són persones pantalla, que a ordres dels líders d'aquest negoci, controlen els narcopisos. Alguns cops, fins i tot, cobrant amb droga.

Dominicans pel control dels narcopisos

Investigacions recents han demostrat com funcionen aquests punts de venda i consum de droga i com els líders instal·len, controlen i abasteixen els narcopisos. Fa pocs mesos, també en una investigació conjunta, es va poder detenir el 'Chaca', un dels líders dominicans que s'havia fet fort amb el control d'aquests pisos de venda de droga al Raval. Fonts de la investigació han confirmat a ElCaso.cat que la majoria dels detinguts en l'operació d'avui també són de nacionalitat dominicana. Ara s'haurà d'aclarir si són soldats del 'Chaca' o d'una banda rival.