L'Àrea Central de Violències Sexuals dels Mossos d'Esquadra investiga una agressió sexual que va tenir lloc aquest dilluns al vespre a la llera del riu Ripoll, a Sabadell, segons ha pogut saber ElCaso.cat i han confirmat fonts de la policia catalana. Una noia jove que estava passejant per la zona, un lloc habitual per caminar o fer esport, va ser atacada per un desconegut, que encara no ha estat identificat ni detingut. Aquest individu, suposadament, va agredir la noia sexualment amb un atac d'alta intensitat, amb penetració, segons han confirmat fonts al cas de la investigació a aquest mitjà.

La noia va necessitar atenció mèdica, i va ser el mateix centre hospitalari qui va activar el protocol per aquests casos relacionats amb violències sexuals. A l'espera de poder aclarir els fets, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per poder identificar l'agressor. S'espera que el testimoni de la jove agredida, quan pugui declarar davant dels investigadors, ajudi també a centrar les indagacions. Des dels Mossos també s'ha iniciat l'habitual acompanyament a la jove en tot el procés de victimització per afrontar les diferents fases judicials i de la investigació policial.

Ara mateix, la tasca policial demana hermetisme per poder arribar a l'objectiu: detenir i entregar al jutge el suposat agressor sexual. Tot i això, tot sembla indicar, per la unitat central que ha assumit la investigació, que es tracta d'una persona desconeguda de la víctima i que aquesta identificació pugui ser més complicada. Es descarta, ara per ara, també que es pugui tractar d'un agressor sexual serial; no consten incidents similars a la zona. Sigui com sigui, l'Àrea Central de Violències Sexuals de la DIC dels Mossos, en aquestes investigacions, repassa tots els detalls de l'entorn per poder tancar el cercle. La policia catalana ha apostat decididament per dotar de més capacitat operativa i d'investigació aquestes unitats que lluiten contra les violències sexuals, sobretot, d'autors desconeguts o serials.

Més vigilància policial a la zona

De manera paral·lela, la policia catalana i la policia de Sabadell han reforçat la presència i el patrullatge en aquesta zona de la cocapital del Vallès, a la llera del riu Ripoll, per donar seguretat a les persones que hi passegen i evitar nous casos semblants.