Brutal agressió al personal sanitari d’un hospital de Gran Canària. El Col·legi de Metges de Las Palmas ha denunciat aquest dimecres el violent atac que van patir vuit metges de l’Hospital Insular de Gran Canària el passat 1 de febrer. L’agressor, un home de 32 anys, es va abalançar sobre els sanitaris sense cap mena de provocació, causant-los lesions pels quals van haver de rebre atenció mèdica.

Es va tornar agressiu de manera sobtada

Els fets van tenir lloc després que el presumpte agressor es realitzés unes proves mèdiques. Sense cap indici d’un comportament violent, l’home es va dirigir de manera molt violenta als sanitaris que en aquell moment es trobaven al passadís de l’hospital per apallissar-los. Segons el diari local La Provincia, va propinar diversos cops de puny a una de les metgesses per, seguidament, mossegar fortament el braç d’un altre metge, qui va intentar evitar aturar-lo.

Una infermera també va resultar ferida; l'home va estirar la seva targeta d'identificació que portava penjada al coll, provocant que la dona caigués cap endavant, i la va mossegar a la mà. En aquell moment es van apropar altres quatre treballadors de l'hospital els qui, veient la commoció, pretenien retenir el pacient. No obstant això, aquest es va encarar també amb ells, donant un cop de cap a un d'ells, així com puntades de peu a la resta de facultatius, abans que poguessin aturar-lo.

Condemnat a presó

El mateix dia de l’incident, els sanitaris afectats van acudir a la Policia Nacional per presentar una denúncia, i van posar el succés en coneixement del Col·legi de Metges. Des de l’associació han condemnat l’atac, “el més greu dels últims 20 anys”, i han fet una crida a la població perquè rebutgi aquest tipus de comportaments cap als sanitaris.

Per la seva part, l’home ha estat sotmès a un judici ràpid i condemnat a quatre mesos de presó, obligatorietat de pagar una multa i una compensació econòmica als sanitaris afectats, així com la prohibició de comunicar-se i apropar-se a menys de deu metres a les víctimes.