Un greu incendi en un edifici de Rubí (Vallés Occidental) ha deixat tres morts, dues dones i un home, aquest matí de dimecres, segons han confirmat des de l’ajuntament de la localitat. El foc s’ha declarat uns minuts abans de les set d’aquest matí, i nou dotacions dels Bombers de la Generalitat han pogut extingir les flames a dos quarts de vuit. 

 

El foc s'ha declarat en un pis de tres plantes entre el carrer de Saragossa i el carrer de Girona. A lloc segueix un gran desplegament de Bombers per acabar de ventilar i revisar l'estructura de la casa i confirmar que no hi hagi més ferits o víctimes mortals. 

Forta explosió al vestíbul 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, les víctimes mortals vivien en la primera planta d'aquest edifici de tres pisos, al número 13 del carrer Saragossa, al barri de Can Rosés. Al voltant de les 6:55 del matí, s'ha sentit una forta explosió al vestíbul, i immediatament després les flames han començat a cremar uns mobles que hi havia acumulats a l'entrada, afectant el pis on vivien les víctimes, que no estava ocupat. En arribar les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'han desplaçat amb sis dotacions, ja no van poder fer res per salvar la vida dels inquilins, tots majors d'edat. Segons han informat des de Bombers, les víctimes han mort mentre intentaven abandonar l'edifici baixant per les escales.  Altres 23 persones han hagut de ser ateses pels paramèdics, la majoria amb ferides de caràcter lleu

FrzcmHnXsAApPEf
L'incendi s'ha declarat aquest matí en un edifici de tres plantes | Cedida Twitter Escalivat.

A hores d'ara els Bombers continuen amb les tasques d'extinció i ventilació de tot l'edifici, que ha quedat desallotjat. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'esclarir els fets, i segons les primeres informacions es descarten indicis de criminalitat i tot apunta al fet que s'ha tractat d'un accident. Durant el matí d'aquest dimecres els agents de la Unitat d'Investigació de Rubí, així com els efectius de la Unitat Central d'Estructures, faran les primeres valoracions de l'edifici.

Els veïns de l'edifici, mentre durin les tasques de revisió, s'han traslladat a una zona de petanca propera on reben atenció per part de Creu Roja i l'Ajuntament de Rubí. El consistori, tal com ha ordenat l'alcaldessa Ana María Martínez, decretarà avui mateix tres dies de dol després de la desgràcia d'aquesta matí.

Rubí Incendi
Imatge de la zona de l'incendi, a Rubí / ACN