Faltaven pocs minuts per les set del matí quan els Bombers han rebut l’avís de l’incendi del carrer de Saragossa de Rubí, al barri de Ca n’Oriol. Els serveis d’emergència han arribat molt ràpidament i han apagat les flames també molt ràpid, però quan han pogut accedir a l’interior de la planta baixa han trobat els cadàvers de tres persones, dues dones i un home. Han mort intentant escapar de les flames, intentant sortir de casa seva, que estava sent devorada pel foc, per culpa del fum que ha generat el tràgic incendi.

 

Es tracta d’un pis de tres plantes i les flames, segons les primeres informacions dels Bombers, s’han iniciat a la planta baixa, estancant així la sortida de l’edifici, i complicant l’evacuació de les persones que hi havia a l’interior, que tampoc han pogut sortir per les finestres, que estan tancades amb reixes per evitar intromissions exteriors. Alguns veïns sí que han pogut sortir per aquestes finestres, quan els Bombers han arribat i han pogut treure les reixes i evacuar-los.

Els cadàvers estaven fora dels pisos

Els tres cadàvers que han trobat els Bombers estaven fora dels seus pisos, en diversos punts de l'escala interior, i ara s'haurà de confirmar com han mort. Les primeres informacions dels Bombers descarten que hagin mort cremades i tot sembla indicar que la propagació de les flames a la zona baixa ha omplert de fum totes les escales i l'ascensor, convertint les zones comunes en una trampa mortal, atrapant les víctimes entre les reixes dels pisos i el dens fum.

2bec1176 61a4 4f8a 8b98 e815fb6cbe78
Imatge de la zona de l'incendi, al carrer de Saragossa de Rubí / ACN

De l'interior del bloc de pisos s'han hagut d'evacuar un total de 23 persones, la majoria il·leses o amb afectacions lleus per culpa de la inhalació de fum i per crisis d'ansietat, en no poder escapar del foc i en veure com les flames devoraven casa seva. Les persones que no han necessitat ser ateses han estat traslladades a un centre de petanca municipal on han rebut atenció per part de la Creu Roja, Protecció Civil i l'Ajuntament de Rubí. 

Investigació per aclarir la causa de l'incendi

Amb les flames apagades i l'edifici revisat, a l'espera dels dictàmens dels tècnics per poder saber si els veïns hi podran tornar ben aviat i el foc no ha afectat l'estructura, caldrà fer una investigació a fons per aclarir què ha provocat aquest tràgic incendi que ha costat la vida a tres persones.  L'inici del foc podria haver estat el quadre de llums del vestíbul, però el responsable de Bombers no ho ha volgut confirmar.

 

Tampoc els consta que a l'entrada hi hagués mobles o altres objectes acumulats que hagin pogut propagar el foc ràpidament. Els veïns han explicat que abans de l'incendi han sentit una forta explosió, però encara no se'n saben els motius. Els Mossos d'Esquadra seran els encarregats d'aclarir els fets, que ara mateix, semblen accidentals. Tampoc consta que la llum del bloc estigués punxada de manera irregular o que els veïns estiguessin al pis de manera il·legal, però igualment les investigacions que facin els especialistes en incendis dels Mossos seran claus per aclarir-ho.

Tres dies de dol

L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha dit que és un dia "molt trist i terrible" per a Rubí i ha posat els serveis municipals a disposició de les famílies afectades, als qui buscaran una reubicació. Durant el matí l'alcaldessa signarà un decret per tal d'estipular tres dies de dol al municipi.