Dues persones han mort i tres més han resultat ferides en un greu accident de trànsit que ha tingut lloc aquest diumenge al Pla de Santa Maria, a l'Alt Camp.  Els fets han succeït pocs minuts després de dos quarts de tres de la tarda al punt quilomètric 18 de la carretera C-37. Per causes que encara es desconeixen i que s'estan investigant, un cotxe ha perdut el control i s'ha sortit de la via, acabant encastat contra un pal de telefonia. Fins al punt del sinistre, s'hi han desplaçat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i sis ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

accident pla santa maria
El cotxe accidentat on viatjaven les dues víctimes mortals ha quedat destrossat. / Foto: Ariadna Escoda / ACN

A causa del fort impacte, dos dels cinc ocupants del vehicle han mort, segons han comunicat des del Servei Català de Trànsit. Es tracta d'un home de 54 anys i d'una dona de 43. Les altres tres dones ocupants han resultat ferides, una en estat greu i les altres dues en estat menys greu. Després de ser excarcerades en haver quedat atrapades dins el cotxe, que ha quedat destrossat, totes elles han estat traslladades en ambulància a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes que han provocat la sortida de via i la fatídica tragèdia.

La C-37, la carretera més mortal del 2023

Amb aquestes dues víctimes mortals, ja són 14 les persones que han mort en accident de trànsit a les carreteres catalanes aquest 2023. Tres d'elles han perdut la vida a la carretera C-37, que de moment recull les pitjors xifres de sinistralitat de l'any. A les dues d'avui, se li suma el conductor d'un turisme que també va morir en una sortida de via el passat 3 de gener. En aquella ocasió, el sinistre va tenir lloc al punt quilomètric 15, dins del terme municipal de Valls, però a només tres quilòmetres del d'aquest 29 de gener.