Una gran explosió a la ciutat alemanya de Düsseldorf deixa, almenys, tres morts. Un quiosc d'aquesta població, situada a l'oest d'Alemanya, ha saltat pels aires aquest dijous de matinada al districte de Flingern-Nord, una zona residencial amb població força jove. Segons ha informat el Departament de Bombers de Düsseldorf, l'avís de l'incident va ser rebut a les 2.25 hores, seguit d'una onada de trucades d'emergència per part dels veïns als quals el terrabastall els va despertar, alterats, del seu plàcid somni. Immediatament, efectius de bombers i de rescat es van desplaçar fins al lloc, on s'entreveia un edifici embolicat en flames.

Els bombers, que es van mobilitzar amb més de 100 efectius, han atès unes 70 persones al lloc dels fets, a Lichtstraße, i els serveis d'urgències de Düsseldorf en van assistir, entre totes, 16 que van resultar ferides que van ser traslladades a diferents hospitals. Entre els afectats i ingressats en centres mèdics de la zona, n'hi ha dos que es troben en estat crític i en greu perill de mort. La policia criminal ha obert una investigació per aclarir les causes de l'explosió i posterior incendi, també per identificar els tres morts aquesta matinada a la ciutat alemanya.

Explosió, foc desbocat i rescat

Quan els primers equips d'emergències van arribar al lloc del qual havia sortit l'avís d'explosió d'un quiosc no podien imaginar en què s'havia convertit l'incident: tot un edifici estava en flames. El foc havia arribat al primer pis i la porta d'entrada a l'habitatge també estava afectada. Mentre l'incendi es feia gran, els residents van demanar ajuda des d'alguns balcons, especialment aquells que estaven coberts pel dens fum i no eren visibles des del carrer. En veure'ls, el director d'operacions de bombers va iniciar el rescat utilitzant tres escales giratòries, mentre diversos efectius intentaven controlar i apagar el foc.

Poc després, van aconseguir apagar el foc. Tot i que ja era tard per a tres persones que, malgrat la ràpida intervenció dels bombers, van ser trobades sense vida. Diversos efectius han treballat durant hores a la zona i l'incendi ja ha estat extingit, segons ha assenyalat Rheinische Post.